Rico Engelbarts
09/09/2020 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2020 06:07

DeFi en ICO-hype vergelijkbaar? Wij zochten het voor je uit

Nieuws
DeFi en ICO-hype vergelijkbaar? Wij zochten het voor je uit

Foto: BestForBest/Shutterstock

Elke dag hoor je het wel langskomen in het cryptoruim, DeFi, met ongekende stijgingen en crashes, en exchanges zoals Binance en OKEx die zich volledig storten op de hype, beginnen investeerders de DeFi-explosie te vergelijken met de ICO-bubbel. Dit was de periode in het crypto-ecosysteem waarin miljoenen investeerders honderden waardeloze cryptocurrencies kochten.
Om na te gaan of de situaties daadwerkelijk vergelijkbaar zijn, leggen wij beide situaties naast elkaar met Google Trends. Trends biedt toegang tot een database van grotendeels ongefilterde zoekopdrachten. Het toont wereldwijde interesse in een bepaald onderwerp en schaalt zoekopdrachten van 0 tot 100, terwijl het geen absolute aantallen weergeeft.
Volgens Google Trends hebben de zoekopdrachten naar het woord “DeFi” momenteel een waarde van 18, wat aangeeft dat de particuliere investeerders nog steeds zo geïnteresseerd is in DeFi, zoals ze dat waren in “open-source finance” rond het einde van 2017. Voor een lange tijd heette DeFi namelijk open-source finance, maar dit is recentelijk omgedoopt tot de naam die het vandaag de dag heeft.
De vergelijking is ontstaan doordat DeFi-applicaties dit jaar een stijging zagen van maar liefst 1.300% en daardoor de $9 miljard aantikte. Dit is zo’n 66% meer dan de $5,4 miljard dat werd opgehaald door de ICO’s in 2017 en bijna het dubbele van de $4,6 miljard in het eerste kwartaal van 2018, net voordat we de “cryptowinter” ingingen.
De vraag die nu gesteld moet worden is of het wel mogelijk is om nu al vergelijkingen te maken tussen de twee trends. Focussen wij op de particuliere aandacht en dus op Google Trends, dan is het nog te vroeg om vergelijkingen te maken sinds het niet eens in de buurt komt van de ICO-hype.
Desalniettemin worden gedecentraliseerde exchanges voor centrale exchanges een grote uitdaging om mee te concurreren. Zo is Coinbase Pro, recent ingehaald door Uniswap wat betreft het 24-uurs handelsvolume. Met een nieuwe markt zoals DeFi komen veel kansen zoals koersen die de $37,600 bereiken, maar ook veel risico’s zoals exit scams en ongekende crashes.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie