Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2019 12:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2019 12:48

Ethereum is weer 's werelds grootste altcoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La popular red Ethereum experimenta una subida masiva de valor

Foto: Alexandru Nika

Afgelopen vrijdag stegen een groot aantal cryptocurrencies plotseling in waarde. De koers van bitcoin (BTC) schommelde een tijdje rond de $3.400 en steeg naar ongeveer $3.650. Ook ethereum (ETH) genoot een dergelijke stijging. De prijs van ETH ging vrijdag van zo’n $105 naar $120 en heeft tot dusver die waarde vastgehouden.
Qua marktkapitalisatie is ethereum gestegen naar zo’n $12,7 miljard. Dat betekent dat het ripple (XRP) weer heeft ingehaald op de lijst van top cryptocurrencies. De marktkapitalisatie van ripple heeft op het moment van schrijven een waarde rond de $12,5 miljoen.
Ripple haalde ethereum een aantal maanden geleden in, maar dit weekend is ethereum weer de top altcoin geworden. Het is nog onduidelijk waarom ethereum een sterkere groei  dan ripple doormaakte afgelopen weekend.
Gespeculeerd wordt dat de prijsstijging van litecoin (LTC), door de aankondiging van het MimbleWimble privacy-protocol, ook de andere cryptocurrencies omhoog heeft getrokken. Ook worden de aankondiging van de verkoop van aandelen en exchange-traded funds (ETFs) voor bitcoin op Abra alsmede het nieuws over de waarschijnlijk goedkeuring van een bitcoin-ETF als potentiële katalysators genoemd.
Dat ripple een minder sterke groei laat zien dan de andere cryptocurrencies is verassend. Ripple toonde redelijk wat momentum de afgelopen tijd. In januari kondigde het betalingsnetwerk RippleNet aan dat het al meer dan 200 klanten heeft bereikt.
Of ethereum deze toppositie weet wast te houden moet natuurlijk nog blijken. De marktkapitalisatie van ETH en XRP liggen alsnog dichtbij elkaar en het kan zo zijn dat ripple binnenkort ethereum weer inhaalt.
Het is ook mogelijk dat ethereum eind februari een prijsstijging zal meemaken door de Constantinople hard fork die voor 27 februari gepland staat.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie