Ethereum is weer werelds grootste altcoin

Ethereum is weer ‘s werelds grootste altcoin

10

Afgelopen vrijdag stegen een groot aantal cryptocurrencies plotseling in waarde. De koers van bitcoin (BTC) schommelde een tijdje rond de $3.400 en steeg naar ongeveer $3.650. Ook ethereum (ETH) genoot een dergelijke stijging. De prijs van ETH ging vrijdag van zo’n $105 naar $120 en heeft tot dusver die waarde vastgehouden.

Qua marktkapitalisatie is ethereum gestegen naar zo’n $12,7 miljard. Dat betekent dat het ripple (XRP) weer heeft ingehaald op de lijst van top cryptocurrencies. De marktkapitalisatie van ripple heeft op het moment van schrijven een waarde rond de $12,5 miljoen.

Ripple haalde ethereum een aantal maanden geleden in, maar dit weekend is ethereum weer de top altcoin geworden. Het is nog onduidelijk waarom ethereum een sterkere groei  dan ripple doormaakte afgelopen weekend.

Gespeculeerd wordt dat de prijsstijging van litecoin (LTC), door de aankondiging van het MimbleWimble privacy-protocol, ook de andere cryptocurrencies omhoog heeft getrokken. Ook worden de aankondiging van de verkoop van aandelen en exchange-traded funds (ETFs) voor bitcoin op Abra alsmede het nieuws over de waarschijnlijk goedkeuring van een bitcoin-ETF als potentiële katalysators genoemd.

Dat ripple een minder sterke groei laat zien dan de andere cryptocurrencies is verassend. Ripple toonde redelijk wat momentum de afgelopen tijd. In januari kondigde het betalingsnetwerk RippleNet aan dat het al meer dan 200 klanten heeft bereikt.

Of ethereum deze toppositie weet wast te houden moet natuurlijk nog blijken. De marktkapitalisatie van ETH en XRP liggen alsnog dichtbij elkaar en het kan zo zijn dat ripple binnenkort ethereum weer inhaalt.

Het is ook mogelijk dat ethereum eind februari een prijsstijging zal meemaken door de Constantinople hard fork die voor 27 februari gepland staat.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.895,50 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.841,46 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.770,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.866,81 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.960,95 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.106,30 Kopen
Laatste nieuws