Roy van Krieken Roy van Krieken
31/10/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 19:05

HUSD stablecoin daalt 60% in LUNA-achtige crash

icon-altcoins
Altcoin nieuws
HUSD stablecoin daalt 60% in LUNA-achtige crash

Foto: Noska Photo/Shutterstock

Wederom een stablecoin is de koppeling met de Amerikaanse dollar finaal verloren. Dit keer gaat het om HUSD, de stablecoin van Aziatische crypto-exchange Huobi. Op dit moment is de stablecoin nog maar zo’n $0,31 waard, terwijl dit idealiter natuurlijk precies $1 moet zijn. In eerste instantie doet dit verhaal direct denken aan de ondergang van het Terra (LUNA) ecosysteem in mei van dit jaar, maar wellicht dat deze vergelijking gelukkig toch niet opgaat.

Bitcoin nadert bodem na halving, vechain kan 350% stijgen & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

HUSD stablecoin crasht

De reden voor de crash van de HUSD stablecoin is namelijk vrij simpel. De exchange achter HUSD, Huobi dus, heeft namelijk besloten om niet langer met hun eigen stablecoin project door te gaan. Huobi haalde een paar dagen geleden de stablecoin van het handelsplatform af en sindsdien bloedde HUSD langzaam dood. Huobi zou alle HUSD-bezittingen van gebruikers automatisch gaan omzetten naar tether (USDT).

Sinds 28 oktober bleef de waarde van HUSD rond de $0,76 hangen, maar vanochtend crashte de koers van HUSD plotseling met dubbele cijfers. Op een bepaald moment werd zelfs een dieptepunt van $0,28 bereikt, om vervolgens weer eventjes te stijgen.

Wat precies de reden was voor het in de steek laten van HUSD door Huobi is op dit moment nog niet bekend. Wel wisten we al dat er een heleboel verschuivingen plaatsvinden achter de schermen bij de exchange.

Justin Sun voegt zich bij Huobi

Zo werd eerder deze maand Justin Sun, oprichter van onder meer het Tron (TRX) netwerk, aangesteld tot het Global Advisory Board van de exchange. Direct kwam Justin Sun met plannen om de exchange weer nieuw leven in te blazen. Zo zou de Huobi Token (HT) een belangrijkere rol moeten gaan spelen.

Het is niet gek om te verwachten dat de HUSD stablecoin niet binnen de nieuwe plannen voor de grote Aziatische exchange paste en dat hierom besloten werd om voorzichtig de stekker uit het project te trekken. Hoewel het crashen van een stablecoin dus enorm eng klinkt, lijkt hier sprake van een hele bewuste actie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie