Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Identiteit afzender enorme transactiekosten op Ethereum (ETH) onthuld

De afzender van de enorme transactiekosten die onlangs waren betaald op het Ethereum (ETH) netwerk blijkt een kleine relatief onbekende Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange te zijn met de naam Good Cycle.

Tot tweemaal toe betaalde een destijds onbekende afzender maar liefst $2,6 miljoen aan transactiekosten op Ethereum. Daarna volgde nog een derde transactie die $500.000 kostte. Het was onduidelijk om wie het ging of waarom de kosten zo hoog lagen. Er werd gespeculeerd dat het wellicht om een vergissing, een bug, een scam of chantage ging.

- Advertentie -

Blockchain-analysebedrijf PeckShield is erachter gekomen dat het om de Koreaanse exchange Good Cycle gaat. Dit is inmiddels bevestigd op de website van het bedrijf. Ethermine en SparkPool, de twee bedrijven die de oorspronkelijke transactiekosten ontvingen, hebben tevens een bericht ontvangen van Good Cycle met daarin: “ik ben de afzender.”

PeckShield meldt dat Good Cycle wellicht een Ponzi fraude is. De website lijkt namelijk niet erg goed beveiligd te zijn en zou daarom eenvoudig te hacken zijn:

We hebben het slachtoffer geïdentificeerd, een kleine peer-to-peer-exchange in Korea genaamd Good Cycle, wat een Ponzi fraude-project lijkt te zijn. Uit ons onderzoek bleek dat hun beveiliging echt ontbreekt, bijvoorbeeld door HTTP te gebruiken in plaats van HTTPS, en gemakkelijk kan worden gehackt.

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, zei onlangs dat hij verwacht dat hackers de exchange chanteren:

Daar was Alex Manuskin van ZenGO het niet eens mee:

Ethermine en SparkPool hadden al aangekondigd dat zij de ontvangen ETH zullen verdelen onder miners:

In gerelateerd nieuws meldt analysebedrijf Glassnode dat de dagelijkse transactiekosten op Ethereum het hoogste niveau ooit liggen, maar dat is wellicht te verklaren met de bovenstaande fiasco:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.991,02 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.991,02 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...