Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Weer $2,6 miljoen betaald voor Ethereum (ETH) transactie, wat is er aan de hand?

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat iemand $2,6 miljoen had betaald om $130 aan ether (ETH) te versturen, een miners fee van maar liefst 2 miljoen procent.

Nu blijkt dat dit weer gebeurd is. Gisterennacht werd wederom 10.668 ETH, ter waarde van $2,6 miljoen, betaald voor een transactie op Ethereum. Waarschijnlijk afkomstig van dezelfde persoon, of in ieder geval hetzelfde adres.

- Advertentie -

Deze keer ging het om 350 ETH, ter waarde van ongeveer $86.000, dat verstuurd werd. Normaal gesproken zou een dergelijke transactie gemiddeld maar zo’n $0,50 kosten, maar er werd dus nu $2,6 miljoen voor betaald.

Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is. In eerste instantie werd gedacht dat het hier om een scam gaat, maar het lijkt erop dat het wellicht om een simpele vergissing gaat of een bug in de programmering.

De gigantische fee van de eerste transactie ging naar SharkPool, een grote mining-pool. Zij meldden gisteren dat zij het incident zullen onderzoeken. Deze tweede fee ging naar Ethermine, ook een grote mining-pool. Bitfly van Ethermine gelooft dat het om een vergissing gaat en meldt dat de transactie is bevroren:

Emin Gün Sirer, oprichter en CEO van Avalabs, meldt dat de vergissing misschien ligt in het per ongeluk omwisselen van twee invoervelden:

Alex Manuskin, onderzoeker bij ZenGo, denkt ook dat het om een vergissing gaat. Hij verwachte al dat het nog een keer zou gebeuren:

 

Echter denkt hij niet dat het om een typefout gaat. De ether wordt namelijk constant verstuurd, wat zou kunnen betekenen dat het hier om een automatisch proces gaat. Larry Cermak, analist bij The Block, zegt dat het wellicht om een bug gaat:

Het is vooralsnog onbekend wie deze afzender is. Manuskin meldt dat het account genoeg ether heeft om deze fout nog drie keer te maken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.230,63 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.230,63 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...