Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) netwerk ziet weer transactie met opvallend hoge fee, ransomware-aanval de oorzaak?

Op woensdag 10 juni ging er iets goed mis op het Ethereum (ETH) netwerk toen een gebruiker maar liefst $2,6 miljoen betaalde om $130 aan Ethereum te versturen. Er werd al heel snel verwezen naar een bug of een menselijke fout gezien je op exchanges en binnen wallets zelf aan kan geven hoe hoog jij de fee wil hebben.

Gek genoeg eindigde deze vreemde gewaarwording niet hier, want namelijk een dag later gebeurde ongeveer hetzelfde en kreeg een zending van 350 ETH, een fee van $2,6 miljoen met zich mee. Crypto-Insiders maakte hier verslag van en zoals in het vorige artikel besproken, werd er gedacht aan een bug, al klopt het toch niet helemaal.

- Advertentie -

Deze twijfel was niet onterecht, want nogmaals vond er een transactie plaats, al ging het deze keer om ‘slechts’ $500.000 aan transactiekosten, een stuk minder dan de vorige fees. Met na de derde absurde fee lijkt er meer achter te zitten. NEO-medeoprichter, Da Hongfei, vermoedt dat het komt door chantage van een hacker. Hij schreef in een tweet.

Het vermoeden van Hongfei kreeg al heel gauw steun. Want volgens het in China gevestigde blockchainanalyse bedrijf Peckshield, komen de fees door ransomware aanvallen op de Gasprijs (fee). Hackers zouden namelijk toegang hebben gekregen tot exchanges en daardoor crypto kunnen versturen naar whitelisted adressen.

Omdat onbekende accounts, die niet whitelisted zijn, twee verschillende verificaties nodig hebben kunnen de hackers niet het geld overmaken naar hun eigen wallets. Echter kunnen zij dit wel naar whitelisted accounts sturen, omdat deze al eens de verificatie hebben doorstaan. Hierdoor kunnen de hackers niet het geld stelen, maar kunnen ze wel voor hoge kosten zorgen bij de exchanges door het gebruik van hoge fees. De hackers zullen vermoedelijk doorgaan, totdat zij hun geld hebben ontvangen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.040,08 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.040,08 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...