Rico Engelbarts
13/06/2020 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2020 11:38

Ethereum (ETH) netwerk ziet weer transactie met opvallend hoge fee, ransomware-aanval de oorzaak?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) netwerk ziet weer transactie met opvallend hoge fee, ransomware-aanval een mogelijke oorzaak

Foto: leksiv/Shutterstock

Op woensdag 10 juni ging er iets goed mis op het Ethereum (ETH) netwerk toen een gebruiker maar liefst $2,6 miljoen betaalde om $130 aan Ethereum te versturen. Er werd al heel snel verwezen naar een bug of een menselijke fout gezien je op exchanges en binnen wallets zelf aan kan geven hoe hoog jij de fee wil hebben.
Gek genoeg eindigde deze vreemde gewaarwording niet hier, want namelijk een dag later gebeurde ongeveer hetzelfde en kreeg een zending van 350 ETH, een fee van $2,6 miljoen met zich mee. Crypto-Insiders maakte hier verslag van en zoals in het vorige artikel besproken, werd er gedacht aan een bug, al klopt het toch niet helemaal.
Deze twijfel was niet onterecht, want nogmaals vond er een transactie plaats, al ging het deze keer om ‘slechts’ $500.000 aan transactiekosten, een stuk minder dan de vorige fees. Met na de derde absurde fee lijkt er meer achter te zitten. NEO-medeoprichter, Da Hongfei, vermoedt dat het komt door chantage van een hacker. Hij schreef in een tweet.


Het vermoeden van Hongfei kreeg al heel gauw steun. Want volgens het in China gevestigde blockchainanalyse bedrijf Peckshield, komen de fees door ransomware aanvallen op de Gasprijs (fee). Hackers zouden namelijk toegang hebben gekregen tot exchanges en daardoor crypto kunnen versturen naar whitelisted adressen.


Omdat onbekende accounts, die niet whitelisted zijn, twee verschillende verificaties nodig hebben kunnen de hackers niet het geld overmaken naar hun eigen wallets. Echter kunnen zij dit wel naar whitelisted accounts sturen, omdat deze al eens de verificatie hebben doorstaan. Hierdoor kunnen de hackers niet het geld stelen, maar kunnen ze wel voor hoge kosten zorgen bij de exchanges door het gebruik van hoge fees. De hackers zullen vermoedelijk doorgaan, totdat zij hun geld hebben ontvangen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie