Wessel Kersting Wessel Kersting
02/03/2022 13:35 6 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:59

Insiders-analyse: Wat kunnen we verwachten van de polygon koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Insiders-analyse: Wat kunnen we verwachten van de polygon koers?

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

In deze eerste Insider analyse kijken we naar Polygon (MATIC) en nemen we een duikje in het Polygon ecosysteem. We kijken op basis van technische- en fundamentele analyse naar het project. MATIC heeft vandaag een mooie stijging achter de rug! In de afgelopen 24 uur zagen we de koers met ongeveer 5% stijgen. Over de afgelopen zeven dagen wist de koers zelfs toe te nemen met 7%. MATIC staat op het moment van schrijven op de 16e plaats op basis van marktwaarde. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is Polygon?

Polygon wilt met haar project de tekortkomingen van Ethereum (ETH) zien op te lossen. De tekortkomingen bevatten bijvoorbeeld de lage transactiedoorvoer, hoge gas fee en de schaalbaarheid. MATIC wil dus voor een schaaloplossing zorgen voor het netwerk. Zij zorgen er dus voor dat er grote hoeveelheden transacties verwerkt kunnen worden in slechts enkele seconden. Op deze manier stapelen de transacties zich niet op en hoeft het netwerk ook niet de gas fee omhoog te gooien om haar transactie als eerst verwerkt te laten worden. 

Advertentie

Recente ontwikkelingen

Polygon is de laatste tijd erg goed bezig met haar project. Zo hebben zij onlangs nog een samenwerking weten te krijgen met Filecoin (FIL) waarmee ze zich ook op de non-fungible token (NFT), crypto-gaming en metaverse sector willen focussen. Deze sectoren zijn de laatste tijd razend populair en groeien als een speer. Het was een erg slimme beslissing om ook een deel te focussen op deze sectoren. 

De samenwerking wierp al direct haar vruchten af. In de korte tijd dat het project gelanceerd is zijn er al een aantal NFT projecten uitgekomen waarvan een zelfs in samenwerking met wereldberoemde rapper Snoop-Dogg, heeft Polygon Studios aangekondigd verschillende op Polygon gebouwde projecten van een beurs te voorzien en zijn er ook al meerdere hackathons georganiseerd. Het zal interessant zijn om te zien wat voor projecten ze zullen lanceren in de crypto-gaming sector.

Daarnaast heeft Polygon het haar doel gemaakt om de Web3 revolutie voort te zetten. Je merkt duidelijk dat Polygon inzet op de populaire sectoren binnen de markt. Ook Web3 is een veelbesproken sector de laatste tijd aangezien deze ontwikkeling voor een daadwerkelijke verandering kan zorgen in het alledaagse leven. Deze sector is zelfs buiten de cryptocurrencywereld erg populair. Via een bericht op hun website roepen ze mensen op te gaan solliciteren bij een van de vele projecten die wordt gebouwd op de polygon blockchain en hebben ze $450 miljoen opgehaald om de Web3 sector te verbeteren. Dit zijn erg veelbelovende stappen die ze maken met het project!

Wat kunnen we verder van Polygon verwachten?

Natuurlijk is dat niet alles wat we van Polygon zullen zien. Zo zijn er nog andere verbeteringen aan het platform in de pijplijn. Op dit moment zijn ze vooral bezig met Polygon Avail, Polygon Miden en Polygon Zero. 

Polygon Avail

Het doel van Avail is om het ontwerp van een blockchain-systeem makkelijker te kunnen veranderen. Met Avail kunnen ontwikkelaars makkelijker stand-alone blockchain creëren. Zo zijn zijn niet meer afhankelijk van Ethereum of Polygon. Avail zal zich ook focussen op het beschikbaar stellen en bestellen van gegevens.

Polygon Miden

Met Polygon Miden zal het team meer focussen op ZK-rollup (Zero-Knowledge) technologie aangezien dit aansluit op hun visie om de schaalbaarheid van Ethereum te vergroten. Een ZK-rollup is een Layer-2 oplossing waarbij soms wel honderden transacties in een klap verwerkt kunnen worden. Dit valt precies in het straatje van Polygon zoals eerder beschreven.

Polygon Zero

Voortbordurend op de Zk-rollup technologie zoals hierboven beschreven is Polygon Zero opgezet. Zero is ook een Layer-2 oplossing dat gebruik maakt van Plonky2 technologie die ZK bewijzen levert. Plonky2 is een van de snelste ZK systemen ter wereld en is zo’n 100x sneller dan vergelijkbaren systemen. 

Marktsentiment

Het marktsentiment is op CoinMarketCap in de afgelopen 24 uur getest en hieruit bleek dat ongeveer 88% van de respondenten en positieve kijk heeft op het project en de cryptocurrency. Slecht 12% geeft het een slechte beoordeling.  

Daarnaast is Polygon ook een erg populaire zoekterm op Twitter. Met bijna 1.200 tweets in een uur. Ook zoeken veel gebruikers naar NFT’s van Polygon. Dit is een mooi teken aangezien Polygon slechts net is begonnen met het opstellen van NFT projecten.

Technische analyse

Het plaatje van MATIC ziet er op de langere termijn erg mooi uit. Waar de bodems steeds hoger worden zien we ook dat de pieken blijven stijgen. Door deze prijsactie zien we een breder wordende trend ontstaan. Deze trend wijst vooralsnog omhoog, wat een bullish teken is. We hebben net de onderkant van deze onderste trendlijn getest. Wat hieraan opvalt is dat we toch tijdelijk er doorheen zijn gezakt. Dit zou normaliter een slecht teken zijn echter wist de koers zich binnen enkele dagen zich weer te herstellen. Deze onderste lijn is dus eerst als steun getest, later als weerstand en daarna toch weer als steun. Dit bewijst dat deze lijn een erg belangrijk niveau is. 

De verdere indicatoren zien er allemaal vrij neutraal uit. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich nu rond de 50, wat in het midden is van deze indicator. Het lijkt erop dat we mogelijk een hidden divergence zien op de RSI. Waar de koers een lagere piek lijkt te maken wil de RSI een hogere piek maken. Dit is echter nog niet uitgespeeld dus dit kunnen we nog niet met zekerheid stellen. Dit zal in de aankomende dagen pas duidelijk gemaakt worden.

Iets waar we wel voor moeten waken is een mogelijke death cross. Op de grafiek hieronder beginnen de groene lijn (de 200-dagen moving average) en de paarse lijn (de 50-dagen MA) steeds dichter naar elkaar toe te groeien. Als deze lijnen elkaar kruisen zou dit mogelijk een bearish teken kunnen zijn. Voor een uitgebreide uitleg over een death cross kijk hier.

Is het nu tijd om MATIC te kopen?

De crypto markt is volatiel en continu in beweging, om deze redenen is het belangrijk dat je volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen voordat je een beslissing maakt om in MATIC te stappen. Om je hiermee te helpen nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen in onze premium-kanalen voor leden. Hier delen ervaren analisten dagelijks updates en nieuwe technische analyses, zo kunnen we samen bepalen wanneer het tijd is om MATIC te kopen of verkopen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie