Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2022 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 20:11

Polygon en Filecoin gaan samenwerken aan NFT, crypto-gaming en metaverse

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Polygon en Filecoin gaan samenwerken aan NFT, crypto-gaming en metaverse

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Het Filecoin ecosysteem en Polygon Studios kondigen op 15 februari aan dat zij hun samenwerking gaan verdiepen. De twee bedrijven willen de sterk opkomende sectoren van blockchain-gaming, non-fungible tokens (NFT) en de metaverse verkennen.

Filecoin (FIL) is een gedecentraliseerd netwerk om data op te slaan met behulp van blockchain-technologie en het Interplanetary File System (IPFS). Het wordt ook wel de decentrale dropbox genoemd.

Polygon (MATIC) is een zogenaamde layer-2 schalingsoplossing voor het Ethereum (ETH) netwerk. Dit soort oplossingen kunnen transactiekosten sterk verlagen en de verificatietijden verbeteren. Polygon lanceerde onlangs Polygon Studios, de gaming- en NFT-tak van de onderneming.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tutorials, beurzen en hackathons

Om de samenwerking een kickstart te geven hebben de twee bedrijven een reeks tutorials opgesteld om ontwikkelaars en NFT projecten op het Polygon netwerk te helpen met het integreren van het Interplanetary File System (IPFS) van Filecoin.

Daarnaast zijn de twee ondernemingen van plan om beurzen van $5.000 uit te delen aan Polygon projecten die IPFS en Filecoin integreren. Tot slot gaan de twee bedrijven samen Hackathons houden waar programmeurs prijzen kunnen winnen. Momenteel is het grootse ETHDenver evenement gaande. Deelnemers kunnen hier prijzen winnen tot $25.000 die werken aan Filecoin en IPFS. In toekomstige evenementen wordt dit zelfs verhoogd naar $50.000.

Polygon ontving onlangs nog een investering van maar liefst $450 miljoen, een van de grootste ooit in de cryptocurrency-sector. Polygon, dat vorig jaar nog MATIC network heette, groeide het afgelopen jaar flink en is nu de 11e grootste crypto qua marktkapitalisatie. Filecoin stormde vorig jaar nog zelfs de top 10 grootste crypto even binnen. Dat was echter van korte duur, maar FIL is alsnog de 44e grootste crypto momenteel. Eind vorig jaar werden echter 31 mensen opgepakt en $62,5 miljoen in beslag genomen tijdens een zogenaamde ponzifraude omtrent FIL mining en het bedrijf IPFSUnion.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie