Wessel Kersting Wessel Kersting
08/02/2022 11:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:00

MATIC koers-analyse: $450 miljoen opgehaald in investeringsronde

Analyses
Crypto analist onthult: ‘Hier ligt een gunstig instapmoment’

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

MATIC is vandaag met maar liefst 9% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de MATIC koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om de coin te kopen of verkopen.

De markt lijkt vandaag erg verdeeld. Waar de ene helft prachtige winsten laat zien staat de andere helft in de rode cijfers. Een van de uitschieters vandaag is Polygon (MATIC) die met ongeveer 9% is gestegen in de afgelopen 24 uur. Over de afgelopen zeven dagen steeg MATIC zelfs met 18%. Door de stijging staat MATIC op de 15e plaats op basis van marktwaarde.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Polygon

Het doel van Polygon is in essentie om Ethereum (ETH) te verbeteren. Zij geven aan dat er bij Ethereum genoeg tekortkomingen zijn. Dit zijn problemen als een hoge gas fee (transactiekosten) en een lage transactiedoorvoer. MATIC wil dus de schaaloplossing zijn voor het netwerk. Met het project proberen zij voor een oplossing te zorgen waardoor er grote hoeveelheden transacties in een korte periode verwerkt kunnen worden zodat dat doorvoer verbeterd wordt en hierdoor ook de transactiekosten door zakken.

Advertentie

Waarom stijgt MATIC in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit nieuwsbericht kunnen zijn. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat Polygon $450 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe venture capital ronde. Sequoia Capital India leidde de investeringsronde. 18 verschillende partijen hebben meegedaan en waren in totaal goed voor dit grote bedrag. Dit is natuurlijk voor het project een goed teken omdat zij nu $450 miljoen krijgen om haar product te verbeteren. Indirect is dit ook een goed teken aangezien er zoveel partijen zijn die duidelijk interesse tonen in het project en laten zien dat zij hier echt toekomst in zien. 

Technische analyse

In een vorige analyse van MATIC konden we duidelijk de opwaartse driehoek tekenen. Helaas is de koers hier al een tijdje aan de onderkant uitgebroken ondanks dat dit patroon doorgaans een bullish patroon is. Dit heeft natuurlijk te maken met de recente correctie van bitcoin. Toch kon de koers een mooie nieuwe bodem vormen en zocht vanuit hier toch weer de hoogte op. De volgende weerstand waar de koers mee zal stoeien is $2,20. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in MATIC? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Advertentie