Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Japans bedrijf GMO Internet lanceert volgend jaar eigen stablecoin

Het Japanse internetbedrijf GMO Internet gaat volgend jaar een stablecoin lanceren die gekoppeld is aan de Japanse yen (¥). Dat laat het bedrijf weten op haar website. Volgens de oprichter en directeur van GMO Internet, Masatoshi Kumagaii, zal de stablecoin GMO Japanese Yen (GJY) gaan heten. De yens die de stablecoin zullen ondersteunen, zullen naar verwachting opgeslagen worden in Japan, waar het bedrijf al banklicenties heeft.

GJY zal in 2019 uitgegeven worden aan Aziatische markten via Z.com, een cryptocurrency-exchange die door GMO als dochteronderneming werd geïntroduceerd als onderdeel van bredere inspanningen om deel uit te maken van de crypto-wereld. Het internetbedrijf stelt dat de introductie van GJY in haar crypto-activiteiten GMO zou helpen bij het afwikkelen van transacties, gezien het bedrijf ook mining-farms beheert. Afgelopen juli lanceerde GMO in samenwerking met Aozora Bank een online-bank die uiteindelijk blockchain-technologie zal gaan gebruiken voor de afwikkeling van grensoverschrijdende betalingen.

- Advertentie -

Met de GJY voegt GMO Internet zich in het rijtje van andere fintech-bedrijven die met een eigen stablecoin op de proppen kwamen. Vorige maand kondigde zowel de Winklevoss-tweeling van de Gemini-exchange als de blockchain-startup Paxos een eigen stablecoin aan; respectievelijk de Gemini dollar (GUSD) en de Paxos Standard (PAX). Ook de Liechtensteinse Union Bank AG kondigde een eigen stable coin, Union Bank Payment Coin (UBPX), aan.

GMO Internet schat dat het aantal stablecoins momenteel rond de 57 ligt en dat daar 23 van reeds in omloop zijn. Een hoogleraar van de Universiteit van Berkeley stelde vorige maand in een verhandeling genaamd “The Stable Coin Myth” echter dat geen van alle stablecoins “levensvatbaar zijn”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.173,60 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.016,40 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.019,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.044,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.106,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.019,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.016,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.044,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.106,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.173,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...