Liechtensteinse bank kondigt stablecoin aan, beoogt eerste blockchain investeringsbank te worden

13

De Liechtensteinse bank Union Bank AG heeft aangekondigd een eigen, interne stablecoin uit te geven die ondersteund wordt door fiat-valuta, aldus een persbericht.

Union Bank, dat dit jaar in stijgende lijn interesse vertoonde in blockchain, noemde haar zogenaamde “Union Bank Payment Coin” (UBPX) een volgende stap in de richting van een “full-service blockchain-investeringsbank”.

UBPX zal fungeren als een stablecoin, verklaarde de bank, en zal ondersteund worden door fiat-valuta “zoals de Zwitserse frank”. De voorzitter van de raad van bestuur, Mohammad Hans Dastmaltchi verklaarde het volgende over de uitgave:

Ons doel is om ‘s werelds eerste blockchain-investeringsbank te worden en concrete oplossingen te bieden die helpen de efficiëntie te vergroten, de kostenbasis te verlagen en nieuwe omzetmogelijkheden voor zowel onze klanten als tussenpersonen te creëren. Als een volledig bevoegde en gereguleerde bank bevinden wij ons in een bevoorrechte positie om alle voordelen van traditioneel bankieren te combineren met de mogelijkheden die inherent zijn aan de blockchain-technologie. Daarom heeft onze fiat-gesteunde Union Bank Payment Coin het potentieel om de huidige aanpak van internationale handel en internationale grensoverschrijdende transacties te ontwrichten. Met ons initiatief investeren we in de toekomst en zullen we ‘s werelds meest vooraanstaande blockchain-investeringsbank worden.

Vorige week lanceerde crypto-exchange Binance een fiat-to-cryptocurrency-exchange voor de dwergstaat, waarbij cryptocurrencies omgewisseld kunnen worden voor zowel Zwitserse franken als euro’s, en vice versa.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

+
Satos

9/10

€9.266,94 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.127,61 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€9.189,45 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.202,12 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.152,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.247,89 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.313,42 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.205,23 Kopen
Laatste nieuws