Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2021 06:11

Polkadot (DOT) verwelkomt grootste stablecoin van de markt tether (USDT) op blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot (DOT) verwelkomt grootste stablecoin van de markt tether (USDT) op blockchain

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Tether gaat binnenkort zijn populaire USDT stablecoin naar Polkadot (DOT) brengen. Het wordt de eerste stablecoin die op het relatief nieuwe blockchain-netwerk lanceert.

Stablecoins zijn cryptocurrecies waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere activa of valuta. In het geval van tether gaat het om de Amerikaanse dollar (USD). Het is verreweg de grootste stablecoin op de markt en is zeer populair in de handel met crypto.

Het Polkadot-netwerk bestaat uit zogeheten parachains, dat zijn aparte blockchains die parallel aan elkaar lopen en met elkaar kunnen communiceren. Normaliter worden deze parachains gebouwd door externe ontwikkelaars en kunnen ze met elkaar concurreren.

De lancering van USDT op Polkadot zal samenvallen met de lancering van een nieuwe soort parachain. Deze “common goods” parachain is meer een soort “neutraal terrein” bedoeld het bouwen van essentiële functies.

USDT zal waarschijnlijk lanceren op StateMint, de eerste van deze soort parachains. Eerst zal de stablecoin echter uitkomen op Kusama, een zusternetwerk van Polkadot, vooral bedoeld als een soort testomgeving.

Tether is al beschikbaar op de netwerken van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tron (TRX), EOS (EOS), Algorand (ALGO), Bitcoin Cash (BCH) en sinds kort Solana (SOL). Tether behaalde onlangs een marktkapitalisatie van $40 miljard, meer dan de helft hiervan staat op Ethereum.

Polkadot schoot onlangs Tether voorbij op het lijstje van grootste crypto naar de vierde plaats met een marktkapitalisatie van $44 miljard. De DOT koers vestigde op 3 april nog een nieuwe all-time high (ATH) van $46,45.

Tether bracht vorige week een rapport uit waaruit blijkt dat het bedrijf genoeg reserves in huis heeft om USDT te dekken, een onderwerp van jarenlange controverse. Enjin (EJN) kondigde vorige week aan dat het een parachain op Polkadot gaat bouwen voor non-fungible tokens (NFT’s), genaamd Efinity.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie