Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2021 15:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2021 15:35

Altcoin seizoen? Bitcoin dominantie neemt af, Ethereum en Polkadot vestigen nieuwe prijsrecords

Nieuws
Altcoin seizoen Bitcoin dominantie neemt af, Ethereum en Polkadot vestigen nieuwe prijsrecords

Ethereum (ETH) doorbrak gisteren eindelijk weer de $2.000 en schoot vervolgens onmiddellijk door naar een nieuwe all-time high (ATH) rond $2.145. Dat gaat gepaard met een sterke afname van de dominantie van bitcoin (BTC). Deze daalde vandaag naar 55,6%, het laagst sinds medio september 2020.

Ondertussen is de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zeer snel richting de $2 biljoen aan het stijgen en dat duidt wellicht op een zogeheten altcoin seizoen.

Een van de grootste stijgers vandaag is Polkadot (DOT). De polkadot koers steeg vannacht met maar liefst 20% omhoog naar een nieuwe all-time high (ATH) van $46,50. Daarmee schoot de marktkapitalisatie van de altcoin voorbij tether (USDT) naar de vierde plek op het lijstje van grootste crypto.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met enkele grote aankondigingen omtrent Polkadot. Ten eerste kondigt ICON (ICX) aan zich aan te sluiten bij het ecosysteem met de integratie van de Blockchain Transmission Protocol (BTP).

Acala gaat DeFi brengen naar Polkadot, Moonbeam gaat Ethereum compatibiliteit brengen naar Polkadot, Edgeware brengt decentrale community covernance, en Plasm brengt Layer-2 oplossingen. Daarnaast kondigt Chainlink (LINK) aan dat zijn prijs feeds nu beschikbaar zijn voor Polkadot:

Onlangs kondigde Enjin (ENJ) aan dat het een eigen parachain, oftewel een parellel lopende blockchain, voor Polkadot gaat bouwen, gericht op de opkomende non-fungible token (NFT) markt, genaamd Efinity.

Andere grote stijgers vandaag zijn Solana (SOL) met 20%, BitTorrent (BTT) met 30% en Holo (HOT) met zelfs 40%. In deze groene markt kleurt Filecoin (FIL) opvallend rood, deze zit namelijk in een correctie na een enorme stijging van 400% in de afgelopen maand.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie