Kevin Schijven Kevin Schijven
17/04/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2021 06:04

Rolling Stones en Foo Fighters lanceren samen NFT in strijd tegen coronavirus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Rolling Stones en Foo Fighters lanceren samen NFT in strijd tegen coronavirus

Mick Jagger, zanger van de Rolling Stones, heeft nu ook een veiling voor een non-fungible token (NFT) gelanceerd. Onbekend met NFT’s? Lees hier verder over wat dit eigenlijk zijn.

De NFT van Jagger is een animatie gemaakt door Oliver ‘Extraweg’ Latta. De animatie gaat gepaard met het nieuwe nummer van Mick Jagger genaamd ‘Easy Sleazy.’ Het nummer is uitgevoerd in samenwerking met Dave Grohl, zanger van de Foo Fighters en drummer van Nirvana. De NFT is hieronder te zien:

https://twitter.com/MickJagger/status/1382698235714748416

“Het 30 seconden durende audiovisuele stuk roept een surrealistische essentie op van het doorbreken van de barrières van de menselijke geest en het vooruitschuiven op de rand van de sociale ineenstorting om een hoognodig moment van artistieke opluchting te bieden terwijl de wereld langzaam uit de lockdown komt.”

Aldus een beschrijving van de NFT op Nifty Gateway, de nieuwe NFT marktplaats opgericht door de Winklevoss tweeling. Het grootste deel van de opbrengsten van de veiling zullen gaan naar kleine onafhankelijke muziekpodia om ze te helpen met de lockdown tijdens de coronacrisis. Dat zal gaan via de Music Venue Trust en de National Independent Venue Association.

Op het moment van schrijven zijn nog maar enkele uren te gaan voordat de veiling sluit. 17 mensen hebben een bod uitgebracht op de veilig, de hoogste bedraagt $10.200. De laatste tijd hebben we vaker gezien dat dit bedrag in de laatste minuten nog snel omhoog kan schieten. Een succesvol bod in de laatste vijf minuten zal de veiling dan ook weer met vijf minuten verlengen.

Steeds meer beroemdheden wagen zich aan de NFT-markt. Onlangs verkocht Snoop Dogg een reeks van verschillende NFT’s. Beeple verkocht vorige maand nog een NFT kunstwerk voor $69 miljoen.

Update: De NFT is verkocht voor $50.000, zoals verwacht kwam dat bod pas in de laatste minuten van de veiling.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie