Kevin Schijven Kevin Schijven
12/09/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2021 15:04

Solana (SOL) verkoopt eerste NFT voor meer dan $1 miljoen, slaat de NFT markt over van Ethereum (ETH)?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) verkoopt eerste NFT voor meer dan $1 miljoen, slaat de NFT markt over van Ethereum (ETH)

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Ook op Solana (SOL) begint de non-fungible token (NFT) flink markt aan te trekken. De allereerste NFT van meer dan $1 miljoen is nu verkocht op de Ethereum (ETH) rivaal.

Het gaat om de volgende “Degenerate Ape” (#7225), die gisteren voor 5.980 SOL, ter waarde van $1,11 miljoen, werd verkocht:

Het zou de dertiende zeldzaamste NFT zijn uit de collectie, die de “Cryptpunks van Solana” worden genoemd. De “Degenerate Ape Academy” collectie is momenteel zo’n $250 miljoen waard, $50 miljoen meer dan de rest van de NFT collecties op Solana bij elkaar opgeteld:

https://twitter.com/SpaceGatsby_J/status/1436679385965232130

Het is niet de enige NFT op Solana die Moonrock Capital, een Europees cryptocurrency investeringsbedrijf, gisteren kocht. Enkele uren later kocht Moonrock een zogeheten “Solpunk, ” een Cryptopunk imitatie, voor 1.338 SOL ter waarde van $257 duizend.

De NFT markt explodeerde begin dit jaar op Ethereum. De digitale kunstenaar Beeple verkocht in maart een NFT kunstwerk voor maar liefst $69,3 miljoen, het is nog steeds de duurste NFT ooit. Sindsdien zijn vele CryptoPunks voor meerdere miljoenen per stuk verkocht. Begin deze zomer leek de NFT markt wat af te koelen, maar in juli begon deze weer aan te zwellen en in augustus doorbrak OpenSea massaal records.

Inmiddels lijkt de NFT markt wederom weer af te koelen en neemt het volume op OpenSea flink af. Die stijging in het NFT volume ging weer gepaard met een enorme stijging van de transactiekosten op Ethereum. Dat is wellicht de reden waarom sommige handelaren deze markt overbrengen naar andere blockchains, zoals Solana dus.

De SOL koers begon medio augustus hard te stijgen. SOL lag op 15 augustus nog rond $45 en bereikte op 9 september een all-time high (ATH) van $213,5, een stijging van maar liefst 375%. Sindsdien is de koers naar $180 gecorrigeerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie