Kevin Schijven Kevin Schijven
30/08/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 16:33

NFT markt op Ethereum groeit extreem, OpenSea breekt massaal records, maar kan dit stand houden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT markt op Ethereum groeit extreem, OpenSea breekt massaal records, maar kan dit stand houden

Foto: Primakov/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) markt blijft, ondanks zorgen om een zeepbel die elk moment zou kunnen knappen, het nog altijd extreem goed doen. De NFT markt explodeerde begin dit jaar op Ethereum (ETH), maar de rage leek even in het tweede kwartaal van 2021 wat af te koelen. Sinds juli slaat de gekte weer toe en records worden in augustus massaal doorbroken.

Vooral de NFT marktplaats OpenSea is de laatste tijd hard gegroeid. Volgens gegevens van DappRadar heeft OpenSea afgelopen week $1,4 miljard aan volume verwerkt en zelfs $2,9 miljard in de afgelopen 30 dagen. Het is drie keer zo veel als in juli. Het is zelfs 98% van alle NFT volume, meldt Nate Chastain van OpenSea. Het bedrijf is op zoek naar nieuwe mensen en biedt 1 ETH aan iedereen die hen met ontwikkelaars in contact kan brengen die worden aangenomen.

https://twitter.com/natechastain/status/1431993791494467584

Ling Young Loon van Nansen onderzocht onlangs de duurzaamheid van deze nieuwe markt. Hij wilde zien of de NFT economie zichzelf in stand kan houden. Als er namelijk veel geld uit NFT’s naar cryptocurrency-exchanges worden gestuurd, kan dat niet erg gezond zijn voor deze economie.

Loon onderzocht 645 NFT projecten die sinds juni waren gelanceerd. Deze werden voor maar liefst 84.000 ETH of $270 miljoen verkocht. De reden dat zo veel projecten lanceren is dat de instapdrempel laag ligt.

De onderzoeker kwam erachter dat de meeste mensen hun ether vasthouden nadat ze een NFT verkochten of dit zelfs in andere NFT’s investeren. 52% behoudt hun ETH winst, 18% gebruikt het om in andere NFT’s te investeren en maar 14% gaat naar exchanges om wellicht uit te cashen. Het toont volgens de onderzoeker aan dat deze NFT economie er juist zeer gezond uitziet.

CryptoPunks zijn nog steeds zeer populair, deze pixel avatars worden regelmatig voor miljoenen per stuk verkocht. Zelfs Visa kocht onlangs een CryptoPunk voor $165.000. Daarnaast worden nu ook EtherRocks en Bored Apes voor exorbitante prijzen verkocht. Basketbalster Stephen Curry kocht onlangs een Bored Ape voor $180.000 en vannacht nog werd nog een voor $1,3 miljoen verkocht. Het bedrijf lanceerde dit weekend “mutant apes.”

https://twitter.com/crypto888crypto/status/1432215506958704646

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie