Timo Bult Timo Bult
06/05/2022 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2022 08:15

Terra koopt $1,5 miljard aan bitcoin, is nu een van de grootste whales

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Terra koopt $1,5 miljard aan bitcoin, is nu een van de grootste whales

Foto: Varga Jozsef Zoltan/Shutterstock

Ondanks de behoorlijke dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren, houdt de Lunda Foundation Guard (LFG) zich aan zijn belofte. Onlangs kocht het namelijk weer een grote hoeveelheid bitcoins in ter ondersteuning van de terraUSD (UST) stablecoin. Het gaat om maar liefst $1,5 miljard aan bitcoin, aldus het Amerikaanse CNBC.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Terra koopt weer veel bitcoins

De oprichter van crypto-project Terra, Do Kwon, heeft als doel in totaal $10 miljard aan bitcoin te kopen. Hiermee wil het de waarde van UST ondersteunen. Het is de bedoeling dat deze enorme BTC reserve de waarde van UST op $1 houdt, ook wanneer de vraag stijgt of daalt.

Uit recente berichtgeving blijkt dat het project goed op weg is om die $10 miljard te bereiken. Het kocht namelijk $1,5 miljard aan bitcoin. $1 miljard daarvan werd afgewikkeld middels een over-the-counter (OTC) swap met $1 miljard aan UST. De overige $500 miljoen werd gekocht van het crypto hedgefonds Three Arrows Capital.

Terra is nu een van de grootste bitcoin whales

In totaal staat er nu $3,5 miljard aan bitcoin in de wallet die de UST stablecoin ondersteunt. Hiermee is de wallet een van de 10 grootste bitcoin wallets die er op dit moment bestaan.

Of het UST verhaal uiteindelijk een succes wordt blijft afwachten volgens Do Kwon. Wel stelt hij dat het hoe dan ook een zeer symbolische ontwikkeling is, zo legt hij uit aan CNBC:

“Er is nog geen consensus over de effectiviteit van dit onderwerp, maar ik denk dat het symbolisch is in de zin dat we nu leven in een tijd waarin er over de hele linie overtollig geld wordt gedrukt en waarin het monetaire beleid sterk gepolitiseerd is dat er burgers zijn die zelforganiserend zijn om te proberen systemen terug te brengen naar een gezonder paradigma van geld,”

Inmiddels is UST al aardig op de ranglijst van grootste cryptocurrencies gestegen. Onlangs haalde het zelfs de stablecoin van Binance in. Daardoor staat UST nu in de top 10 grootste cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie