Kevin Schijven Kevin Schijven
18/04/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2022 12:15

Terra’s door bitcoin ondersteunde stablecoin haalt Binance USD in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra's door bitcoin ondersteunde stablecoin haalt Binance USD in

Foto: Kapustin Igor/Shutterstock

TerraUSD (UST), de zogenaamde algoritmische stablecoin van het Terra (LUNA) netwerk, heeft Binance USD (BUSD), de stablecoin van de Binance exchange, ingehaald. Dat betekent dat UST nu de derde grootste stablecoin op de markt is.

Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere valuta of activa. Voor de meeste stablecoins is dat de Amerikaanse dollar (USD). Ze zijn zeer populair in de handel met meer reguliere crypto en zijn de afgelopen jaren hard gegroeid.

Zo groeide tether (USDT) de afgelopen twee jaar van een marktkapitalisatie van $6 miljard naar de huidige $83 miljard. Circle (USDC) steeg in dezelfde tijd van $0,7 miljard naar $50 miljard. Binance USD (BUSD) steeg van $0,2 miljard naar $17,4 miljard.

TerraUSD (UST) lanceerde pas september 2020 en heeft nu een marktkapitalisatie van $17,5 miljard. De marktkapitalisatie van UST steeg de afgelopen maand met 15% en sinds november met maar liefst 525%.

Echter ligt het handelsvolume van terraUSD nog wel ver achter de concurrentie. Het volume van UST in de afgelopen 24 uur komt op $570 miljoen uit, die van BUSD komt op $3,3 miljard uit en USDC op $4,1 miljard. Het handelsvolume van USDT ligt op maar liefst $46,6 miljard.

Worldcoin crypto stijgt 240% in 2 weken, bereikt opvallende mijlpaal
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terra wil $10 miljard aan bitcoins kopen

De Luna Foundation Guard (LFG), de non-profit organisatie achter UST, ontving onlangs maar liefst 10 miljoen LUNA tokens ter waarde van zo’n $800 miljoen van Terraform Labs (TFL), het bedrijf achter Terra.

Dit wordt mogelijk gebruikt in het plan van Terra om maar liefst $10 miljard aan bitcoin (BTC) te kopen ter ondersteuning van de UST stablecoin. De LFG heeft inmiddels ongeveer $1,7 miljard aan BTC in handen, dat is zelfs meer dan Tesla. Desondanks zorgen deze grote investeringen er vooralsnog niet voor dat de bitcoin prijs stijgt. De angst en verkoopdruk liggen momenteel te hoog en ook de LUNA prijs is flink aan het dalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie