Timo Bult Timo Bult
05/05/2022 15:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 15:51

Bitcoin koers daalt hard na fakeout, dit zeggen de analisten

Nieuws
Bitcoin koers daalt hard na fakeout, dit zeggen de analisten

Foto: alexgo.photography/Shutterstock

Waar het nieuws omtrent de Federal Open Market Committee (FOMC) gisteren nog voor een mooie stijging bij bitcoin (BTC) en de rest van de crypto-markt zorgde, kwam hier vanmiddag plotseling verandering in. In enkele uren tijd daalde BTC namelijk ruim 6% in waarde nadat het de weerstand bij $40.000 niet kon breken.

Bitcoin Cash (BCH) kan nog dieper dalen, maar daarna 180% stijgen

Bitcoin koers fakeout na FOMC meeting

Zoals vanochtend in de bitcoin marktupdate te lezen, steeg de bitcoin prijs aardig na de FOMC meeting. Gisteren steeg de koers uiteindelijk zo’n 6,3% waarmee net iets boven de $40.000 een piek werd neergezet. Maar hier lag zoals verwacht sterke weerstand, welke opnieuw niet gebroken kon worden door de bulls.

Analisten spreken dan ook van een fakeout. Nebraskangooner deelt op Twitter nog maar eens een handig vuistregel: “The trend is your friend,” waarmee hij natuurlijk doelt op het feit dat BTC al lange tijd in een duidelijke neerwaartse trend zit.

De ogen van traders zijn door deze daling weer gericht op de prijszone onder $38.000. Deze moet de komende dagen standhouden willen de bulls een stuiter realiseren. Scott Melker, een bekende trader, houdt de belangrijke support bij $37.169 in de gaten:

“Een sluiting op de dagelijkse grafiek boven de $39.169 zou een mooie SFP [een bullish patroon] en liquiditeitsgreep zijn, en zou bitcoin waarschijnlijk ook terug in het kanaal gooien. Een sluiting hieronder en… nou, laten we het daar voorlopig maar nog niet over hebben.”

De huidige bitcoin prijs na deze flinke daling

Ondanks dat er dus nog enkele reddingsboeien zijn, ziet het er op dit moment niet al te best uit. Op hoog volume zakte bitcoin sinds vanmiddag ruim 6% in waarde. Op het moment van schrijven komt de prijs van bitcoin daarmee uit op $37.014 op Coinbase. De bitcoin prijs in euro is €35.207 op Bitvavo.

Advertentie

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie