Timo Bult Timo Bult
05/05/2022 15:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 15:51

Bitcoin koers daalt hard na fakeout, dit zeggen de analisten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt hard na fakeout, dit zeggen de analisten

Foto: alexgo.photography/Shutterstock

Waar het nieuws omtrent de Federal Open Market Committee (FOMC) gisteren nog voor een mooie stijging bij bitcoin (BTC) en de rest van de crypto-markt zorgde, kwam hier vanmiddag plotseling verandering in. In enkele uren tijd daalde BTC namelijk ruim 6% in waarde nadat het de weerstand bij $40.000 niet kon breken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers fakeout na FOMC meeting

Zoals vanochtend in de bitcoin marktupdate te lezen, steeg de bitcoin prijs aardig na de FOMC meeting. Gisteren steeg de koers uiteindelijk zo’n 6,3% waarmee net iets boven de $40.000 een piek werd neergezet. Maar hier lag zoals verwacht sterke weerstand, welke opnieuw niet gebroken kon worden door de bulls.

Analisten spreken dan ook van een fakeout. Nebraskangooner deelt op Twitter nog maar eens een handig vuistregel: “The trend is your friend,” waarmee hij natuurlijk doelt op het feit dat BTC al lange tijd in een duidelijke neerwaartse trend zit.

De ogen van traders zijn door deze daling weer gericht op de prijszone onder $38.000. Deze moet de komende dagen standhouden willen de bulls een stuiter realiseren. Scott Melker, een bekende trader, houdt de belangrijke support bij $37.169 in de gaten:

“Een sluiting op de dagelijkse grafiek boven de $39.169 zou een mooie SFP [een bullish patroon] en liquiditeitsgreep zijn, en zou bitcoin waarschijnlijk ook terug in het kanaal gooien. Een sluiting hieronder en… nou, laten we het daar voorlopig maar nog niet over hebben.”

De huidige bitcoin prijs na deze flinke daling

Ondanks dat er dus nog enkele reddingsboeien zijn, ziet het er op dit moment niet al te best uit. Op hoog volume zakte bitcoin sinds vanmiddag ruim 6% in waarde. Op het moment van schrijven komt de prijs van bitcoin daarmee uit op $37.014 op Coinbase. De bitcoin prijs in euro is €35.207 op Bitvavo.

Advertentie

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie