Erik Juffermans Erik Juffermans
15/03/2023 14:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 14:40

Tether USDT stablecoin profiteert van de USDC chaos

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De chaos omtrent stablecoin USDC zal de lezer wellicht niet ontgaan zijn. Maar in de schaduw deed de grootste stablecoin, Tether (USDT), goede zaken. Het stablecoin marktaandeel van USDT steeg naar 57,8 procent. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Crypto ontbijt: SOL & AVAX drijven markt terwijl memecoin gekte escaleert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tether profiteert van USDC chaos

Het ziet er de laatste maanden goed uit voor USDT. Waar Tether de afgelopen jaren vaak in de spotlight stond vanwege vermeende transparantie problemen is dat inmiddels niet meer het geval. De rust is dus teruggekeerd bij Tether, en dat wekt vertrouwen bij de crypto investeerder. De laatste maanden is de dominantie van Tether consistent aan het toenemen.

Eerder dit jaar was ook de stablecoin van Binance, BUSD, in de problemen en profiteerde Tether van de commotie. BUSD was volgens de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) een ongeregistreerd effect. Paxos, de uitgever van BUSD, stopte per direct met het uitgeven van BUSD. Ook begonnen het bedrijf met het vernietigen, of uit de circulatie halen, van de stablecoin.

Waar de meeste stablecoins negatief reageerde op deze aanval van de SEC, deed Tether het juist verrassend goed. USDT nam een groot deel van het marktaandeel van BUSD over. Afgelopen november was het marktaandeel van BUSD nog meer dan 16 procent. Momenteel is daar nog slechts 6 procent van over.

Stablecoin landschap verandert

De aanval op BUSD door de SEC werd gezien als een aanval op de gehele stablecoin sector, met name op stablecoins gelinkt aan de dollar. De CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, gaf aan dat zijn bedrijf daarom stablecoins gelinkt aan andere valuta aan het onderzoeken is.

Ondanks het USDC drama is de stablecoin nog altijd de nummer twee na Tether. Vooralsnog lijkt de rust hersteld nadat Circle, de uitgever van USDC, aangaf dat alle reserves veilig zijn.

Recent bracht Cardano (ADA) ook zijn eigen stablecoin op de markt; Djed. Momenteel is de circulatie van Djed ongeveer 2.5 miljoen dollar aan stablecoins. Vergeleken met USDC en Tether stelt dit dus nog niet heel veel voor. Het aanbod van USDT bedraagt namelijk meer dan 72 miljard dollar.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie