Roy van Krieken Roy van Krieken
16/07/2022 05:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2022 05:05

Tezos oprichter: Faillissement Celsius was te verwachten

Nieuws

Foto: Kmpzzz/Shutterstock

Deze week ging de crypto-leendienst Celsius failliet en miljarden aan waarde van klanten staat op dit moment nog altijd op het platform vast. Volgens de oprichter van het Tezos (XTZ) netwerk, Kathleen Breitman, was het echter totaal geen verrassing dat Celsius failliet zou gaan. Volgens haar was de hele fundering waarop de leendienst was gebouwd extreem wankel.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kathleen Breitman haalt uit naar Celsius

In een interview met Bloomberg liet Breitman weten dat het wel te verwachten was dat Celsius vroeg of laat ten onder zou gaan. Daarnaast is het volgens Breitman op de lange termijn goed voor de crypto markt dat zwakke schakels, zoals Celsius, uit de markt worden geduwd. Dergelijke bedrijven hadden volgens Breitman toch geen kans om te overleven op de lange termijn.

“Het is totaal niet verrassend dat iets als Celsius failliet zou gaan, omdat de economie wel degelijk wetten kent die het woord blockchain overstijgen. […] Ik denk dat we gewoon veel afschudding hebben gezien van dingen die gewoon niet gewerkt zouden hebben, en je kunt echt geen duurzaam protocol of bedrijf maken op basis van de theorie dat ‘getallen altijd zullen stijgen’”

Wie wordt het volgende slachtoffer?

Breitman geeft ook aan dat zij verwacht dat nog meer bedrijven zullen omvallen tijdens de bearmarkt. Er zijn volgens haar simpelweg te veel bedrijven die eigenlijk op gebakken lucht zijn gebaseerd of veels te veel risico nemen. Een voorbeeld van een dergelijk bedrijf was volgens Breitman het crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

De bedrijfsvoering van 3AC was volgens de Tezos oprichter te risicovol en gedoemd om te mislukken. Het model van 3AC wordt door Breitman zelfs ‘uniek slecht’ genoemd in het interview. 

Uiteraard is ook de crypto broker Voyager Digital ondertussen al ten onder gegaan. Als we Breitman mogen geloven dan is het eigenlijk wachten tot de volgende domino omvalt. Maar nogmaals, ze stelt dat dit op de lange termijn de crypto markt juist ten goede zal komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie