Roy van Krieken Roy van Krieken
12/07/2022 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 14:19

Oprichters failliet crypto-hedgefonds 3AC nemen het hazenpad

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Oprichters failliet crypto-hedgefonds 3AC nemen het hazenpad

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Een tijdje terug ging het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) failliet. De dalende crypto prijzen en de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk werden voor het hedgefonds te veel en zij werden geliquideerd. Vervolgens vroegen zij hun faillissement aan, maar vooralsnog zijn de oprichters van het hedgefonds nergens te bekennen en werken zij nergens aan mee.

Beruchte FTX-oprichter Sam Bankman-Fried 25 jaar de cel in
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Het Three Arrows Capital crypto debacle

De oprichters van 3AC, Kyle Davies en Zhu Su, zijn al meer dan een week nergens meer gezien. Daarnaast zouden zij niet samenwerken met liquidateurs, dat meldt Bloomberg. Advocaten van de liquidateurs proberen met man en macht om Davies en Su te dwingen om mee te werken, maar vooralsnog lijkt dit tevergeefs.

In gerechtelijke documenten stelde Teneo, het adviesbureau dat naar verwachting de resterende activa van Three Arrows zal liquideren, dat Davies en Zhu geen “zinvolle medewerking” hadden verleend tijdens het liquidatieproces en dat hun verblijfplaats vooralsnog volledig onbekend was.

Advocaten van Davies en Zhu hebben gezegd dat de twee zouden samenwerken tijdens de liquidatie. Maar vorige week, tijdens een Zoom vergadering, communiceerden gebruikers die zichzelf voorstelden als “Su Zhu” en “Kyle” niet met de curatoren en hielden zij hun microfoon op mute en bleven videobeelden uit. Er kan dus niet met zekerheid gesteld worden dat dit inderdaad Davies en Zhu waren in de Zoom call.

De liquidateurs bezochten vorige maand ook het hoofdkantoor van Three Arrows Capital in Singapore, waar zij Davies en Zhu niet konden vinden. Vanaf de indiening op vrijdag heeft Teneo de oprichters niet kunnen lokaliseren. Morgen vindt er opnieuw een spoed-hoorzitting plaats over de situatie. 

Schokgolven door de crypto markt

Door het faillisement van Three Arrows Capital kwamen ook andere bedrijven binnen de crypto markt in de problemen. Een van die bedrijven was crypto leenbedrijf Voyager Digital. Voyager had namelijk een behoorljike blootstelling aan Three Arrows Capital en toen het hedgefonds omviel, ging ook Voyager Digital ten onder.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie