Roy van Krieken Roy van Krieken
12/07/2022 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 14:19

Oprichters failliet crypto-hedgefonds 3AC nemen het hazenpad

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Oprichters failliet crypto-hedgefonds 3AC nemen het hazenpad

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Een tijdje terug ging het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) failliet. De dalende crypto prijzen en de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk werden voor het hedgefonds te veel en zij werden geliquideerd. Vervolgens vroegen zij hun faillissement aan, maar vooralsnog zijn de oprichters van het hedgefonds nergens te bekennen en werken zij nergens aan mee.

Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten

Het Three Arrows Capital crypto debacle

De oprichters van 3AC, Kyle Davies en Zhu Su, zijn al meer dan een week nergens meer gezien. Daarnaast zouden zij niet samenwerken met liquidateurs, dat meldt Bloomberg. Advocaten van de liquidateurs proberen met man en macht om Davies en Su te dwingen om mee te werken, maar vooralsnog lijkt dit tevergeefs.

In gerechtelijke documenten stelde Teneo, het adviesbureau dat naar verwachting de resterende activa van Three Arrows zal liquideren, dat Davies en Zhu geen “zinvolle medewerking” hadden verleend tijdens het liquidatieproces en dat hun verblijfplaats vooralsnog volledig onbekend was.

Advocaten van Davies en Zhu hebben gezegd dat de twee zouden samenwerken tijdens de liquidatie. Maar vorige week, tijdens een Zoom vergadering, communiceerden gebruikers die zichzelf voorstelden als “Su Zhu” en “Kyle” niet met de curatoren en hielden zij hun microfoon op mute en bleven videobeelden uit. Er kan dus niet met zekerheid gesteld worden dat dit inderdaad Davies en Zhu waren in de Zoom call.

De liquidateurs bezochten vorige maand ook het hoofdkantoor van Three Arrows Capital in Singapore, waar zij Davies en Zhu niet konden vinden. Vanaf de indiening op vrijdag heeft Teneo de oprichters niet kunnen lokaliseren. Morgen vindt er opnieuw een spoed-hoorzitting plaats over de situatie. 

Schokgolven door de crypto markt

Door het faillisement van Three Arrows Capital kwamen ook andere bedrijven binnen de crypto markt in de problemen. Een van die bedrijven was crypto leenbedrijf Voyager Digital. Voyager had namelijk een behoorljike blootstelling aan Three Arrows Capital en toen het hedgefonds omviel, ging ook Voyager Digital ten onder.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie