Kevin Schijven Kevin Schijven
31/10/2021 13:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2021 13:34

Tron CEO Justin Sun haalt miljarden uit Ethereum DeFI protocol Aave, is dit de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tron CEO Justin Sun haalt miljarden uit Ethereum DeFI protocol Aave, is dit de reden

Foto: Morrowind/Shutterstock

Justin Sun, CEO van Tron (TRX) en BitTorrent (BTT), trok onlangs maar liefst $4,2 miljard aan crypto uit Aave (AAVE), een decentralized finance (DeFi) protocol op Ethereum (ETH). Dat meldde Igor Igamberdiev, onderzoeker bij The Block, eergisteren op Twitter.

Sun haalde maar liefst $2,1 miljard aan ether (ETH) en $1,2 miljard aan usdc coin (USDC) uit Aave, alsmede wrapped bitcoin (WBTC), tether (USDT) en trueusd (TUSD). Maar waarom trok de Tron CEO eigenlijk dit enorme bedrag uit Aave?

Daarvoor moeten we wellicht terugkijken naar CREAM Finance, ook een DeFi project op Ethereum. CREAM werd afgelopen week gehackt en de hacker had maar liefst $130 miljoen aan crypto buitgemaakt

Het incident leidde vervolgens tot een discussie op Twitter tussen fans en het ontwikkelingsteam van Aave en die van Yearn Finance (YFI). Iemand had namelijk misbruik gemaakt van een kwetsbaarheid in de onderliggende code van Cream finance met behulp van een zogenaamde flash loan attack. Volgens Andre Cronje en Banteg van Yearn zit, of beter gezegd zat, deze kwetsbaarheid ook in de code van Aave.

Aave was dus wellicht kwetsbaars voor een dergelijke aanval. De discussie tussen beide partijen op Twitter werd steeds lelijker, beide kanten haalden fel uit naar elkaar en vergeleken zelfs welke DeFi projecten het meest gehackt zijn. Inmiddels lijkt het probleem verholpen te zijn, meldt Aave. In ieder geval heeft het protocol tijdelijk enkele functies stilgelegd om de kwetsbaarheid eruit te halen:

Banteg meldde kort na het bovenstaande bericht dat de aanval inderdaad momenteel niet meer mogelijk is op Aave. Toch trok vervolgens Sun het enorme bedrag aan crypto uit het project en Cronje is blijkbaar nog steeds kwaad:

https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1454484467481866244

De AAVE koers piekte afgelopen week even hard omhoog, maar corrigeerde toen gelijk net zo hard weer omlaag. Sun, zelf een controversieel figuur, kocht afgelopen zomer nog een plaatje van een rots voor een half miljoen als een non-fungible token (NFT) op Ethereum. Aave kondigde van de zomer aan dat het Twitter op Ethereum wil bouwen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie