Ivo Melchers Ivo Melchers
31/01/2023 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 06:03

Twitter wil betalingen faciliteren, dogecoin koers reageert direct

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twitter quiere facilitar los pagos y el Dogecoin reacciona en seguida

Sinds het Twitter tijdperk van Elon Musk komt het sociale mediaplatform met enige regelmaat naar voren in het crypto nieuws. Ongeveer de helft van het personeel is de laan uitgestuurd, gebruikers kunnen zichzelf laten verifiëren voor 8 dollar per maand en het platform heeft koersgrafieken voor onder andere bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) toegevoegd.

De geruchtenmolen draait tevens vaak op volle toeren. Zo werd er gespeculeerd over een eigen crypto nadat het vermeende logo van een zogenoemde ‘Twitter Coin’ verspreid werd op het platform. Echter werd later middels Jane Manchun Wong, een technologieblogger en app onderzoeker, duidelijk dat het hoogstwaarschijnlijk niet op de blockchain zal bestaan.

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Twitter als betaalplatform

Afgelopen november kon je in het altcoin nieuws lezen dat Twitter zich officieel had geregistreerd als betaalbedrijf bij het Amerikaanse FinCEN. Enkele weken later, wanneer Musk de plannen van Twitter 2.0 –  The Everything App deelde, was tevens een slide gewijd aan ‘betalingen’.

Inmiddels heeft de Financial Times naar buiten gebracht dat Twitter zou zijn begonnen met het aanvragen van enkele van de staatsvergunningen die het nodig zou hebben om betalingen te kunnen introduceren op het platform. Daarnaast zou het ook begonnen zijn met het ontwerpen van de software om betalingen mee te kunnen faciliteren.

Vóór de overname van Musk heeft Twitter al het een en ander geprobeerd, zoals het geven van fooien middels de Tipping Jar. Ondersteuning voor bitcoin middels het Lightning Network en ethereum werden hieraan toegevoegd.

De visie van Musk lijkt echter een stuk verder te gaan dan dit, inclusief het verkennen van meer manieren voor gebruikers om creators rechtstreeks te belonen, voor gebruikers om items rechtstreeks via het platform te kopen en voor gebruikers om elkaar te betalen.

Ruimte voor dogecoin?

Musk heeft gezegd dat hij wil dat het systeem in de eerste plaats fiat is, maar zo gebouwd dat crypto op een later moment toegevoegd kan worden tot de mogelijkheden.

Binnen enkele minuten schoot de koers van de geliefde crypto van Musk, dogecoin (DOGE), met meer dan 5% in de lucht, volgens data van CoinMarketCap. Echter hield de koers hier niet lang stand, waardoor DOGE nog altijd met 3% in het rood staat over de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie