Timo Bult Timo Bult
31/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2019 10:45

Whale Alert: Transactie van 60 miljoen XRP vanaf crypto-exchange Bithumb

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Whale Alert Transactie van 60 miljoen XRP vanaf Bithumb

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

Een van de oprichters en voormalig CEO van Ripple, Chris Larsen, heeft naar verluidt bijna 60 miljoen XRP (XRP) naar een onbekende wallet verstuurd. Het precieze motief voor de transactie is onduidelijk. Het Twitterkanaal Whale Alert deed op 30 december melding van de transactie.
Eerder op de dag werd een transactie vanaf cryptocurrency-exchange Bithumb naar een onbekende wallet verstuurd.


Later, rond kwart over acht in de avond, werd 60 miljoen XRP naar “Funding Wallet 1” verstuurd. Het is onduidelijk of de twee transacties iets met elkaar te maken hebben.


In reactie op de melding van Whale Alert melden verschillende twitteraars dat dit om accumulatie zou gaan gezien de richting van de transactie: vanaf een crypto-exchange naar een privé wallet.
Daarnaast bestaan er geruchten dat Funding Wallet 1 van Chris Larsen is. Dit kwam aan het licht in een discussie op XRP Chat uit 2017. De transactie komt in een tijd waarin Ripple veel kritiek krijgt op de verkoop van XRP.
Het bedrijf zou door de verkoop van XRP er namelijk voor zorgen dat de XRP koers flink in waarde afneemt. Zo daalde de koers in 2019 met ruim 45%, waar bijvoorbeeld bitcoin (BTC) met bijna 94% in waarde steeg. Ripple heeft echter aangegeven minder XRP te zullen verkopen.
Ook de bitcoin whales waren de afgelopen dagen actief. De afgelopen 24 uur werd er door verschillende whales in totaal 10.350 BTC verplaatst, dat een waarde heeft van ongeveer $74,9 miljoen.
Ondanks de dalende XRP koers zien de fundamentals er voor het bedrijf goed uit. Zo ontving het onlangs nog een investering van $200 miljoen en wist het in 2019 meer dan 300 klanten te binden.
De laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David van dit jaar staat online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie