Timo Bult Timo Bult
21/12/2019 10:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:14

Ripple sluit 2019 af met investering van $200 miljoen en is nu $10 miljard waard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple sluit 2019 af met investering van $200 miljoen en is nu $10 miljard waard

Foto: rafapress/Shutterstock

Ondanks het feit dat de XRP-koers misschien niet al te best presteerde dit jaar, ziet het er voor Ripple, het bedrijf dat producten ontwikkelt op de XRP Ledger, een stuk beter uit. Naast de positieve ontwikkelingen op het gebied van het toenemende aantal klanten, ontving het bedrijf onlangs $200 miljoen aan investeringen. Dit maakt Ripple op 20 december bekend in een aankondiging.
In een “Series C” investeringsronde ontving Ripple in totaal $200 miljoen aan investeringen. Het bedrag werd door de New Yorkse investeringsmaatschappij Tetragon, de Japanse Finance-gigant SBI Holdings en durfkapitalist Route 66 Ventures geïnvesteerd. Dankzij de investering is Ripple nu naar verluidt in totaal $10 miljard waard.


De investering zal Ripple helpen zijn visie voor de toekomst te realiseren. Ripple CEO Brad Garlinghouse reageerde op het nieuws:

We bevinden ons in een sterke financiële positie om onze visie uit te voeren. Waar de groei van anderen in de blockchain-ruimte vertraagde of zelfs stilviel, hebben wij ons momentum en leiderschap in de industrie in 2019 juist versneld,

Het jaar 2019 was het succesvolste jaar ooit voor Ripple. Het zag het aantal transacties op RippleNet vertienvoudigen en het aantal klanten groeien naar 300. Garlinghouse zei eerder dit jaar:

Dit jaar is, tot nu toe, een van de beste geweest voor Ripple. We hebben voortdurend momentum meegemaakt met klanten, groei van RippleNet en de adoptie van On-Demand Liquidity.

Verschillende grote klanten gingen de samenwerking aan met Ripple om razendsnelle internationale transacties uit te voeren. MoneyGram, een grote overboekingsdienstverlener, stelde in november dat 10% van de transacties tussen de Verenigde Staten en Mexico met XRP wordt afgewikkeld. Daarnaast wil het ’t gebruik van XRP gaan uitbreiden.
De XRP-koers presteerde dit jaar echter minder. Waar bijvoorbeeld bitcoin (BTC) ten opzichte van begin dit jaar nog flink in de plus staat, staat XRP ongeveer 46% in de min. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP $0,1917 volgens CoinMarketCap.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie