Kevin Schijven Kevin Schijven
15/11/2022 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2022 10:15

XRP koers stijgt 10% door rechtszaak nieuws, quant gaat als een raket

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt maakt wederom forse duik, toch blijft XRP juist stijgen

Foto: mkarco/Shutterstock

De crypto-markt is enigszins aan het afkoelen na de enorme crash afgelopen week en koersen stijgen behoedzaam. De meeste cryptocurrencies staan echter nog diep in het rood ten opzichte van een week geleden.

De markt is ook nog zeer bezorgd over mogelijke verdere gevolgen van het FTX fiasco. Toch kleurt de meerderheid uit de top 100 voorzichtig groen vandaag en stijgt de totale marktkapitalisatie met 1% naar $880 miljard.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin stroomt uit beurzen

Het lukte bitcoin (BTC) vanochtend nog niet om $17.000 te heroveren en de keors zakt op het moment van schrijven naar $16.800. Daarmee komt de BTC koers weer op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Ondertussen stroomt historische hoeveelheden BTC uit beurzen sinds de FTX crash.

Advertentie

Ethereum ook terug naar dezelfde prijs

Ethereum (ETH) werd vanochtend net als gisteren wederom afgewezen op $1.280 en de koers zakt momenteel naar $1.260. Dat is voor de ether koers ook ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP stijgt meer dan 10%

Ripple (XRP) is onder de top 10 grootste crypto vandaag de uitzondering. XRP schoot gisterenavond flink omhoog en steeg vanochtend nog een stukje verder.

XRP komt op het moment van schrijven rond $0,383 uit en staat daarmee meer dan 10% in de plus vandaag. De rechtszaak met de SEC lijkt weer wat positief sentiment te creëren nu dat Coinbase zich aansluit.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DEX & DeFi markten trekken aan

In de top 100 trekken veel DeFi projecten en gedecentraliseerd exchanges, oftewel DEX, momenteel de aandacht. Dat komt waarschijnlijk door het afnemende vertrouwen in de meer traditionele beurzen sinds de FTX crash. Zo staan dydx (DYDX) en lido (LDO) beide ook ongeveer 10% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Quant gaat als een raket

Dan hebben we vandaag nog een flinke uitschieter in de top 100: quant (QNT). De QNT koers bleef gedurende nacht alsmaar stijgen, piekte vanochtend op $125 en komt momenteel op $121,4 uit. QNT staat daarmee bijna 19% in de plus vandaag.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie