Kevin Schijven Kevin Schijven
13/01/2020 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:37

$100.000 en $10 miljoen voor bitcoin (BTC) zijn dichterbij dan we denken, aldus Blockstream CEO Adam Back

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
$100.000 en $10 miljoen voor bitcoin (BTC) zijn dichterbij dan we denken, aldus Blockstream CEO Adam Back

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Adam Back, CEO en medeoprichter van Blockstream, de grootste ontwikkelaar voor het bitcoin (BTC) netwerk, meldt 11 januari op Twitter dat een prijs van $100.000 en zelfs $10 miljoen dichterbij zijn dan we denken.
Plan B, bekend van het stock-to-flow­ model, refereert in een Twitterbericht naar een gedachte-experiment van Hal Finney uit de oorspronkelijke white paper van bitcoin. Finney, overleden in 2014, was de eerste persoon die een bitcoin-transactie van Satoshi Nakamoto ontving.


Finney zei, mocht bitcoin het dominante betaalsysteem in de wereld worden, dan zou de waarde ervan gelijkstaan aan de totale rijkdom in de wereld, waarvan hij destijds schatte dat het tussen $100 biljoen en $300 biljoen lag.
Aangezien er maximaal 20 miljoen bitcoins in de omloop zullen zijn zou dat betekenen dat elke bitcoin een waarde van $10 miljoen zou hebben.
Adam Back antwoordt daarop dat dit scenario wellicht “dichterbij is dan het klinkt.” Althans mocht deze hyperbitcoinization, het wijdverspreid gebruik van bitcoin als betaalmiddel, doorzetten alsmede de inflatie van de Amerikaanse dollar (USD), ondersteund door de Modern Monetary Theory, ook doorzetten.
Dan zou over 10 of 20 jaar 1 dollar nog maar 10 cent waard zijn, waardoor een waarde van $10 miljoen per BTC gelijkstaat aan $1 miljoen per BTC in hedendaagse waarden, zegt Back.


Daar voegt hij aan toe dat $100.000 voor bitcoin helemaal niet ver weg lijkt te zijn aangezien bitcoin de $10.000 al een paar keer voorbij is gestegen terwijl een aantal jaren geleden $1.000 en $10.000 nog “gek” leken.


Plan B meldt vervolgens dat hij het hiermee eens is. Hij zegt dat hij niet dit niveau van vertrouwen zou hebben in bitcoin als hij, met meer dan 20 jaar ervaring met investeringen, niet zelf de onbedoelde gevolgen van quantitative easing (QE), het printen van geld, en negatieve rentetarieven zou zien.


Back zegt dat het “helemaal opnieuw 2017” zal zijn.


Plan B zei vorig jaar november al dat hij $100.000 voor bitcoin verwacht tegen eind 2021. Ook zei hij eind diezelfde maand dat hij nog $10.000 verwacht eind 2019, maar dat bleef dus uit.
Ook de bekende analist Peter Brandt beschreef vorige maand twee scenario’s waarin hij denkt dat bitcoin naar $100.000 kan stijgen op de lange termijn.
Fundstrat Global Advisors van Tom Lee, bracht onlangs een onderzoeksrapport uit waarin het bedrijf aangeeft dat het een stijging van 100% verwacht voor bitcoin in 2020.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met ons meekletsen over cryptocurrencies en blockchain-technologie? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie