Plan B: Bitcoin (BTC) boven de $10.000 nog voor eind 2019

Plan B: Bitcoin (BTC) boven de $10.000 nog voor eind 2019

Plan B, een cryptocurrency-analist bekend om zijn populaire stock-to-flow model, zegt dat hij niet verbaasd zal zijn als de koers van bitcoin (BTC) boven $10.000 eindigt in 2019. Dat meldt hij 25 november op Twitter:

Noem me gek, maar het zou me niet verbazen als bitcoin 2019 afsluit boven de $10.000. Dit soort kansen (bitcoin onder de stock-to-flow modelwaarde, 6 maanden voor de halvering) zijn zeldzaam.

Aldus Plan B. Aangezien de prijs van bitcoin momenteel rond $7.200 ligt zou dat nog een behoorlijke groei zijn voor de maand december, namelijk een stijging van bijna 40%.

Advertentie

Toch zou dat niet de eerste keer zijn. Een dergelijke stijging was nog te zien eind oktober, kort nadat de Chinese president Xi Jinping een positieve toespraak hield over blockchain-technologie. De BTC-prijs schoot toen met meer dan 40% omhoog van $7.500 naar $10.500.

Echter bleek de reactie van de cryptocurrency-community op het nieuws uit China wellicht wat voorbarig te zijn geweest. China maakte achteraf duidelijk dat het alleen het gebruik van blockchain wil aansporen en niet cryptocurrencies als bitcoin. In tegenstelling lijkt het land juist alleen maar harder op te treden tegen crypto-gerelateerde bedrijven als exchanges. De koers is inmiddels weer terug bij af.

Plan B meldt in zijn Twitter-bericht dat de koers van bitcoin momenteel onder de verwachte waarde van zijn stock-to-flow model zit, namelijk zo’n $1.200, wat hij een zeldzaam moment noemt. Zijn model is zo populair geworden juist omdat het een van de meest accurate in de markt is.

Een andere populaire crypto-analist op Twitter, Willy Woo, reageerde op het bericht van Plan B en zegt dat de koers eerst binnen vier dagen naar $8.300 moet stijgen om deze bullish groei door te zetten anders zien we waarschijnlijk een bearish koers voor december:

We moeten eind van de maand (nog 4 dagen) boven 8.300 sluiten, anders hebben we waarschijnlijk een bearish december om nieuwe dieptepunten te testen. 2020 wordt een goed jaar, ik wil bijna dat het lager gaat om goedkoper munten te verzamelen.

Hij geeft toe dat hij liever hoopt dat de koers eerst nog verder omlaag zakt zodat hij goedkoper kan inkopen, want hij verwacht een goed jaar in 2020. Dat is toch een andere toon dan Woo vorige week liet zien, toen meldde hij nog dat hij verwacht dat de volgende halving van bitcoin, rond mei 2020, niet hetzelfde positieve effect zal hebben als voorheen.

Michael Novogratz, miljardair en CEO van Galaxy Digital, geeft een dergelijke reactie op Twitter. Ook hij schrijft dat de BTC-koers snel moet herstellen als we nog een stijging dit jaar willen zien:

BTC-grafiek moet naar $7.500 in de komende twee dagen herstellen, anders zitten we in een bereik van $6.000 tot $7.00 dat minder dan aangenaam zou zijn. Bitcoin is nog steeds met 95% gestegen ten opzichte van het hele jaar om perspectief te houden, maar man, ik vond het leuker boven de 10.000.

Begin deze maand zei Plan B dat zijn stock-to-flow model waarschijnlijk niet meer zo accuraat zal zijn na de volgende paar bitcoin-halvings. Ook voorspeldde hij toen dat bitcoin naar $100.000 zal stijgen tegen eind 2021.

Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten,¬†Facebook‚Äď of¬†Twitter.¬†Meediscussi√ęren? Meld je dan aan voor ons¬†Telegram¬†kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.655,66 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.598,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.598,68 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.650,85 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.660,36 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.672,77 Kopen
Laatste nieuws