Kevin Schijven Kevin Schijven
08/12/2019 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:09

Peter Brandt analyseert twee scenario's waarin bitcoin (BTC) voorbij $100.000 kan stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Peter Brandt analyseert twee scenario's waarin bitcoin (BTC) voorbij $100.000 kan stijgen

Peter Brandt, een ervaren trader en een populair analist, meldt op 5 december in een nieuwe analytische video dat hij denkt dat de koers van bitcoin (BTC) voorbij de $100.000 kan stijgen.


Brandt is met zijn 40 jaar ervaring vooral bekend in de crypto-sector van het voorspellen van de crash begin 2018, nadat bitcoin zijn all-time high­ (ATH) van $20.000 had bereikt.
In zijn nieuwste video meldt Brandt dat hij denkt dat de BTC-koers naar $100.000 zal stijgen, of zelfs hoger, op de lange termijn. Hij beschrijft een tweetal scenario’s waarin hij verwacht dat de koers naar nieuwe hoogtepunten zal stijgen
Volgens Brandt zit bitcoin momenteel in een historische bull trend. In zijn eerste scenario is hij bearish op de korte termijn. Brandt zegt dat de koers van bitcoin vier parabolische bewegingen sinds 2011 heeft doorbroken waarop een sterke correctie volgde. Dat gebeurde wederom in juni dit jaar.
Peter Brandt Bitcoin Koers Scenario 1
In dit scenario ziet Brandt de koers dalen naar $5.324 omdat de er een grote kans is dat de bulls massaal gaan capituleren. Er zal dan een bodem bereikt worden ergens in juli 2020. Vervolgens zal de koers naar nieuwe hoogtepunten gaan stijgen.
Als tweede beschrijft Brandt een scenario waarin hij onmiddellijk bullish is. Als de koers niet lager daalt dan zijn huidige waarde, dus niet eerst naar $5,230, dan zouden we al in de komende maanden een nieuwe ATH voor bitcoin kunnen zien.
Peter Brandt Bitcoin Koers Scenario 2
Brandt benadrukt dat deze scenario’s mogelijk zijn, maar lang niet verzekerd zijn. Mocht geen van de bovenstaande twee scenario’s uitkomen dan is er een kans dat de koers helemaal naar $3.200 of zelfs lager zal dalen.
Dat was het dieptepunt van december 2018. Brandt zegt dat een stijging naar $100.000 dan wel erg onwaarschijnlijk wordt en geeft toe dat hij op dat punt zelf ook zou capituleren.
In september deed Brandt een dergelijk voorspelling. Toen zei hij dat hij verwacht dat BTC naar $5.500 zal dalen tegen februari volgend jaar en dan zal beginnen aan een stijging richting $50.000, maar hij gaf toen geen uitleg waarom. Dat doet hij dus in zijn nieuwste video wel, die via deze link bekeken kan worden.
Onlangs was ook Bloomberg bullish over bitcoin in 2020. Volgens een nieuw onderzoek is er een grote kans dan bitcoin door $10.000 zal breken volgend jaar.
Tim Draper zei onlangs vertrouwen te hebben in zijn voorspelling dat de koers naar zelfs $250.000 zal stijgen eind 2020. Hij meldde toen dat hij zijn voorspelling niet baseert op het populaire stock-to-flow model van Plan B.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie