Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bloomberg is bullish over bitcoin (BTC) in 2020, koers naar $10.000

“Het is een maar kwestie van tijd voordat bitcoin (BTC) weer terugkeert naar $10.000,” dat zegt Bloomberg Intelligence analist Mike McGlone in een nieuw onderzoek genaamd “Bloomberg Crypto Outlook – december 2019,” gepubliceerd op 4 december.

McGlone heeft in het onderzoek een positief vooruitzicht op 2020 voor de koers van bitcoin. Volgens de analist zijn er een aantal redenen waarom hij bullish is over de grootste cryptocurrency op de markt.

- Advertentie -

Het onderzoek meldt dat, volgens de meeste indicatoren, het onwaarschijnlijk is dat bitcoin onder de $6.500 zal vallen en dat het waarschijnlijk is dat de koers in 2020 door $10.000 zal breken.

Bloomberg meldt dat het een dergelijke groei voor bitcoin verwacht als voor goud. Bitcoin wordt vaker het “digitale goud” genoemd, omdat het langzamerhand steeds meer als oppotmiddel wordt gebruikt. Het onderzoek meldt dat goud, ondanks een huidige dip, in een stijgende trend van 30% zit sinds het afgelopen decennium.

Globale factoren als een potentiële recessie en een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zullen ervoor zorgen dat mensen weer meer gaan investeren in goud, en volgens het rapport, dus ook in bitcoin. Een andere reden is dat de adoptie van bitcoin zal toenemen maar dat het aanbod zal verkleinen.

Het onderzoek noemt ook tether (USDT) op als een van de grote factoren die voor een stijging van bitcoin zal zorgen. Volgens Bloomberg heeft de stablecoin een negatief effect op de meeste cryptocurrencies op de markt, maar juist een positieve op bitcoin. Het handelsvolume van tether en bitcoin tonen vergelijkbare patronen. Tether laat zien dat dat de koersen van de meeste altcoins te volatiel zijn, waardoor bitcoin steeds aantrekkelijk wordt. Ook zouden futurescontracten ervoor moeten zorgen dat BTC minder volatiel wordt.

Verder wordt er nog gemeld dat het nog even kan duren voordat de all-time high­ van $20.000 weer bereikt gaat worden, maar, zegt het onderzoek, het duurde ook vier jaar voordat de piek uit 2013 werd ingehaald.

McGone is niet de enige persoon die bullish is over bitcoin in 2020. Zo zei Tom Lee van Fundstrat Global vorige week dat er genoeg redenen is voor optimisme volgend jaar. Twitter CEO Jack Dorsey zei onlangs dat het Afrika is die de toekomst van bitcoin zal bepalen.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.006,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.879,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.960,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.963,12 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.879,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.960,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.963,12 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.006,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...