Kevin Schijven Kevin Schijven
01/12/2019 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2019 15:45

Tom Lee: daling van bitcoin (BTC) is begrijpelijk, maar er zijn genoeg redenen voor optimisme

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tom Lee: daling van bitcoin (BTC) is begrijpelijk, maar er zijn genoeg redenen voor optimisme

Na de beruchte “Crypto Winter” van 2018 zag de crypto-markt in 2019 er totaal anders uit. Bitcoin (BTC) steeg in de eerste helft van het jaar van $3.000 naar $14.000, eind juni. Sindsdien is de grootste cryptocurrency op de markt echter met bijna 50% gedaald naar een waarde van ongeveer $7.300.
Thomas Lee, hoofd van onderzoek bij Fundstrat Global en een bekend bitcoin-bull, sprak op 27 november met Amerikaanse CNBC. Het interview ging voornamelijk over de aandelenmarkt, maar helemaal aan het eind wordt Lee ook gevraagd naar bitcoin en de crypto-markt.
Tom Lee wordt de volgende vraag gesteld:

Wat is er met bitcoin aan de hand? Het is een bloedbad voor crypto-investeerders. Is dit iets wat zich ook volgend jaar zal doorzetten? Is er überhaupt een bodem is zicht voor bitcoin of andere cryptocurrencies?

Lee zegt dat de huidige dalingen in de markt voortkomen uit een groeiende terughoudendheid vanuit de toezichthouders die adoptie belemmeren:

Ik denk dat de daling van bitcoin sinds juli erg begrijpelijk is vanwege de groeiende weerstand van regelgevers. We hebben congreshoorzittingen gehad over libra en het Witte Huis is publiekelijk tegen bitcoin, dus ik denk dat de adoptie niet echt gegroeid is sinds juli. En als er geen groeiende adoptie is dan vinden de netwerkeffecten niet plaats. Dus drijft bitcoin omlaag.

Toch is Lee ervan overtuigd dat er geen reden voor zorgen is, maar juist genoeg redenen om optimistisch te zijn over de toekomst van bitcoin en andere cryptocurrencies:

Maar verandert dat het tien, vijf of zelfs twee jaar vooruitzicht op bitcoin? Dat denk ik niet. Weet je, volgend jaar zijn er een heleboel redenen om optimistisch te zijn over crypto. Een is dat aandelenmarkt nieuwe hoogtepunten ziet waardoor risico investeerders kapitaal willen toevoegen met risicovolle assets als bitcoin.

Dan is er nog de halving volgend jaar en hoewel China tegenstrijdige signalen afgeeft, is het duidelijk meer pro digitale assets, blockchain en cryptocurrencies. Dus ik denk dat de regelgevende ontwikkelingen in Azië minder slecht zijn dan in de Verenigde Staten.

Twee weken geleden zei Lee dat hij denkt dat de bitcoin-markt nog 18 keer groter moet zijn voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren.
Kort daarvoor zei hij dat hij verwacht dat de koers van bitcoin naar $25.000 zal stijgen tegen 2022 vanwege het netwerkeffect.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie