Tom Lee: daling van bitcoin (BTC) is begrijpelijk, maar er zijn genoeg redenen voor optimisme

Na de beruchte “Crypto Winter” van 2018 zag de crypto-markt in 2019 er totaal anders uit. Bitcoin (BTC) steeg in de eerste helft van het jaar van $3.000 naar $14.000, eind juni. Sindsdien is de grootste cryptocurrency op de markt echter met bijna 50% gedaald naar een waarde van ongeveer $7.300.

Thomas Lee, hoofd van onderzoek bij Fundstrat Global en een bekend bitcoin-bull, sprak op 27 november met Amerikaanse CNBC. Het interview ging voornamelijk over de aandelenmarkt, maar helemaal aan het eind wordt Lee ook gevraagd naar bitcoin en de crypto-markt.

Tom Lee wordt de volgende vraag gesteld:

Wat is er met bitcoin aan de hand? Het is een bloedbad voor crypto-investeerders. Is dit iets wat zich ook volgend jaar zal doorzetten? Is er überhaupt een bodem is zicht voor bitcoin of andere cryptocurrencies?

Lee zegt dat de huidige dalingen in de markt voortkomen uit een groeiende terughoudendheid vanuit de toezichthouders die adoptie belemmeren:

Ik denk dat de daling van bitcoin sinds juli erg begrijpelijk is vanwege de groeiende weerstand van regelgevers. We hebben congreshoorzittingen gehad over libra en het Witte Huis is publiekelijk tegen bitcoin, dus ik denk dat de adoptie niet echt gegroeid is sinds juli. En als er geen groeiende adoptie is dan vinden de netwerkeffecten niet plaats. Dus drijft bitcoin omlaag.

Toch is Lee ervan overtuigd dat er geen reden voor zorgen is, maar juist genoeg redenen om optimistisch te zijn over de toekomst van bitcoin en andere cryptocurrencies:

Maar verandert dat het tien, vijf of zelfs twee jaar vooruitzicht op bitcoin? Dat denk ik niet. Weet je, volgend jaar zijn er een heleboel redenen om optimistisch te zijn over crypto. Een is dat aandelenmarkt nieuwe hoogtepunten ziet waardoor risico investeerders kapitaal willen toevoegen met risicovolle assets als bitcoin.

Dan is er nog de halving volgend jaar en hoewel China tegenstrijdige signalen afgeeft, is het duidelijk meer pro digitale assets, blockchain en cryptocurrencies. Dus ik denk dat de regelgevende ontwikkelingen in Azië minder slecht zijn dan in de Verenigde Staten.

Twee weken geleden zei Lee dat hij denkt dat de bitcoin-markt nog 18 keer groter moet zijn voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren.

Kort daarvoor zei hij dat hij verwacht dat de koers van bitcoin naar $25.000 zal stijgen tegen 2022 vanwege het netwerkeffect.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.756,70 Kopen
1
Litebit
€27.009,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.016,90 Kopen
3
SATOS
€27.224,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...

Tether bank CEO ontkent dat USDT stablecoin niet genoeg reserves heeft

Hoe Tether zijn USDT stablecoin ondersteunt is vaker onderwerp van discussie geweest in de cryptocurrency sector. Stablecoins zijn crypto's die gekoppeld zijn aan de...

Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000 als instituties blijven kopen, zegt SkyBridge Capital COO

Volgens Brett Messing, COO van SkyBridge Capital, kan de prijs van bitcoin (BTC) boven de $500.000 uitstijgen zo lang het geen niche activa blijft: “Bitcoin...

Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen?

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van financieel adviesbureau Aite Group, uitgevoerd in opdracht van handelsplatform eToro, kan de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar maar...