Simon Bosch Simon Bosch
17/05/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 14:30

Aantal Bitcoin gebruikers krimpt hard ondanks NFT en Ordinals rage

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Breekt de Bitcoin koers vandaag uit? Hoge inflatiecijfers op komst

Bitcoin grafiek op Coinbase

Vorige week stond in het teken van een enorme toename in activiteit op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dat kwam doordat je tegenwoordig Non-Fungible Tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens kunt aanmaken op de blockchain van Bitcoin. Vorige week was dit razend populair, maar het lijkt erop dat de rage enigszins is afgenomen. Het aantal actieve gebruikers is namelijk flink gekrompen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Veel activiteit op Bitcoin-netwerk

De NFT’s op Bitcoin zijn in slechts een paar maanden hard in populariteit gegroeid, maar vorige week liep het de spuigaten uit. Het netwerk kampte toen met bijna een half miljoen onbevestigde transacties doordat deze NFT’s en de BRC-20-tokens zo populair waren.

Het gerucht ging zelfs dat het netwerk werd aangevallen via deze nieuwe mogelijkheden. De transactiekosten waren in slechts een kleine maand tijd met een factor 21 gestegen. Binance koos er bovendien voor om de bitcoin opnames tijdelijk stil te leggen om het netwerk te helpen.

Advertentie

Aantal Bitcoin gebruikers daalt flink

Volgens gegevens van The Block bereikte het aantal dagelijkse transacties op het netwerk op 12 mei een recordhoogte. Dat is slechts enkele dagen nadat de nieuwe tokens gemaakt met het Ordinals-protocol een totale marktwaarde van $900 miljoen overschreden.

Inmiddels zijn de enorme transactiekosten weer fors gedaald. Dat suggereert dat de rage omtrent de memecoins en inscripties hard afneemt. Ook zorgen de hoge transactiekosten ervoor dat investeerders terughoundend worden.

Ondanks de recente rage blijft echter het aantal actieve bitcoin gebruikers in rap tempo afnemen. Het gemiddelde is zelfs gedaald tot het laagste niveau sinds juli 2021. Volgens analist Rafael Schultze-Kraft van Glassnode ligt de correlatie tussen het aantal transacties en actieve gebruikers op het laagste niveau ooit in de geschiedenis van Bitcoin.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie