Thom Derks Thom Derks
10/03/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2023 19:00

Bitcoin netwerk ziet erorme groei in NFT’s en memecoins door ‘BRC-20’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mercado de Bitcoin NFT podría crecer hasta los $4.500 millones

Foto: katunes pcnok/Shutterstock

Als je dacht dat de hype omtrent NFT’s op Bitcoin (BTC) weer snel zou afnemen, dan heb je het bij het verkeerde eind. De zogenaamde Bitcoin Ordinals raken de laatste tijd alleen maar meer in trek. Vandaag zijn er zelfs 31.700 Ordinals geregistreerd op de blockchain van Bitcoin, blijkt uit data van Dune Analytics.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin NFT en nieuwe tokens

Die ongekende populariteit heeft het vandaag te danken aan de lancering van BRC-20, een experimentele manier om de technologie te gebruiken om tokens te lanceren op de Bitcoin blockchain. Is dit de start van een regen aan ICO’s en tokens op Bitcoin? We zullen het zien. Vooralsnog is de dag in ieder geval goed begonnen met 31.700 nieuwe tokens.

De mogelijkheid om tokens te lanceren op Bitcoin is de volgende stap in de revolutie die Ordinals heet. Voor Bitcoin maximalisten is het soms een ware nachtmerrie om deze ontwikkeling te zien, maar aan de andere kant houdt Ordinals zich gewoon aan de regels van het protocol.

Deze nieuwe stap binnen de Ordinals-revolutie is gebaseerd op de ERC-20 tokenstandaard van Ethereum (ETH). Inmiddels zijn er een hoop memetokens als Doge en Pepe op de Bitcoin blockchain gepubliceerd via BRC-20 en Ordinals.

Advertentie

Bitcoin Ordinals lanceerde pas in januari

Ordinals lanceerde op Bitcoin op 21 januari 2023, maar inmiddels zijn er al 385.000 inscripties gemaakt op de blockchain. Wat dat aantal betreft zou je bijna vergeten dat het nog geen twee maanden geleden is dat het protocol lanceerde.

Als we een onderzoek van Galaxy Research mogen geloven, dan heeft de Bitcoin NFT-markt de potentie om rond het jaar 2025 al 4,5 miljard dollar waard te zijn. Daarvoor moet er nog een hoop gebeuren, maar inmiddels lijkt het erop alsof alles mogelijk is op Bitcoin.

Overigens waarschuwt Domo, de ontwikkelaar van de BRC-20 standaard voor Bitcoin Ordinals, dat de computercode waarschijnlijk nog niet veilig genoeg is voor massaal gebruik. Volgens hem is het verstanding om op nieuwere code te wachten.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie