Bitcoin analist: BTC koers gaat nog een tweede bodem maken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: BTC koers gaat nog een tweede bodem maken

Foto: GDmitry/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is met 0,5% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $21.450 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €21.525 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met een kleine 1,8%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 5,8% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de prijs met ongeveer 1,1%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $410 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 39,7%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin test gemaakte bodem opnieuw

El Crypto Prof, een analist op Twitter, heeft in een tweet zijn bevindingen gedeeld met betrekking tot de lange termijn bitcoin koers. Het viel hem op dat de moving averages van bitcoin een interessant patroon laten zien. Elke keer dat de twee lijnen elkaar kruisen volgde er voor BTC een eerste bodem. Hier stopt het echter nog niet bij aangezien de koers tot nu toe elke keer na de eerste bodem ook nog een twee maakt voor we hard omhoog gaan.

De tweede bodem zou volgens de analist elke keer een nieuwe hogere bodem moeten zijn die gevolgd wordt door een harde stijging. Daarnaast geeft hij aan te denken dat we de eerste bodem al gezien hebben. Mocht dit patroon doorzetten zouden we na enkele maanden dus een tweede hogere bodem plaatsen voor we in een hard tempo omhoog gaan. De tweede bodem moet dus boven de $17.600 blijven om dit patroon in leven te houden.

Premium crypto analyse van de dag: ETH

Onlangs ontvingen de Premium leden een nieuwe analyse over Ethereum (ETH). Hierin gaven de analisten van Crypto Insiders aan dat er nog een flinke daling wordt verwacht voor de nummer 2 cryptocurrency. De coin heeft net een Elliott impulsive 12345 wave afgerond om daarna een corrective ABC te vestigen. Deze C wave zal naar verwachting uitkomen tussen de 50% en 61,8% van de Fibonacci retracement.

afbeelding 1: Bovenstaande ETH analyse is op 19 augustus 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil je graag meer wegwijs gemaakt worden in de cryptocurrecy sector? Neem dan een kijkje in onze Discord community. Hier sparren dagelijks veel crypto experts over actuele zaken binnen de markt. Zo praten zij bijvoorbeeld over de nieuwste NFT projecten of interessante nieuwe coins. Daarnaast worden er verschillende analyses gedeeld en leuke prijsvragen gehouden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement