Kan bitcoin $1 miljoen waard worden? Het kan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Visual Generation

We zitten momenteel in een gigantische bearmarkt en het licht aan het einde van de tunnel is nog niet gevonden. Vandaag gooien we het echter over een positievere boeg en gaan we het hebben over de potentie van bitcoin (BTC) om een koers van 1 miljoen euro te bereiken. Dat lijkt op dit moment een ondenkbare koers, maar als we de emoties aan de kant zetten en bitcoin objectief beoordelen als financiële asset, dan zul je zien dat het mogelijk is.

Wat is geld?

De eerste vraag die we moeten beantwoorden om een bitcoin koers van 1 miljoen euro te onderbouwen is de vraag: wat is geld? Geld is de batterij van onze tijd en energie. Als jij werkt, dan ruil je jouw tijd en energie in voor geld. We slaan onze tijd en energie op in een batterij om er in de toekomst van te genieten. 

De belangrijkst eigenschap van die batterij is dat hij geen tijd en energie verliest. Dat is het probleem met onze euro en andere vormen van fiatgeld. Door het eindeloze bijdrukken van geld in het huidige financiële systeem verliezen onze batterijen continu waarde.

Bitcoin is een batterij met een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden. Dat maakt bitcoin het best mogelijke spaarmiddel dat de markt te bieden heeft. Zelfs als de Europese Centrale Bank belooft dat het nooit meer geld zal bijdrukken, dan moeten we ze daarin vertrouwen. Voor de schaarste van bitcoin hoef je niemand te vertrouwen.

Het falen van ons geld

Omdat ons fiatgeld al jaren faalt als spaarmiddel zijn mensen op zoek gegaan naar alternatieven. Die vinden ze onder andere in zilver, goud, aandelen, obligaties en vastgoed. Al die beleggingscategorieën hebben voor een deel de functie van geld overgenomen. Veel mensen kiezen er tegenwoordig bijvoorbeeld voor om het geld wat ze aan het einde van de maand overhouden in indexfondsen te investeren. Puur omdat het daar veiliger is dan op de spaarrekening.

Die investeringsmogelijkheden zijn ook de assets waarmee bitcoin concurreert als store of value (spaarmiddel). Als bitcoin erin slaagt om op de lange termijn van iedere markt 5 tot 10 procent af te snoepen, dan knallen we qua koers al over het miljoen heen. Geen enkele financiële asset kan concurreren met de schaarste van bitcoin, dus de kans is aanwezig dat steeds meer mensen op de lange termijn bitcoin adopteren als spaarmiddel en daarmee de koers richting het miljoen stuwen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie