Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/10/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2020 14:45

Bitcoin binnen drie maanden boven de $20.000? Drijfveren en obstakels

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin binnen drie maanden boven de $20.000? Drijfveren en obstakels

De bitcoin koers consolideert al een aantal maanden, maar volgens Mohit Sorout – oprichter van cryptocurrency investeringsfonds Bitazu Capital – zal de moeder aller cryptocurrencies uitbreken tot flinke hoogte.
Sinds juli van dit jaar handelt bitcoin zo tussen de $10.200 en $10.800 en met uitzondering van een aantal korte periodes is er dan ook weinig volatiliteit van de koers geweest. Wanneer de koers van bitcoin geruime tijd in een krap kanaal wordt verhandeld is er volgens sommigen vaak een substantiële koersverandering aanstaande. In de afgelopen maanden beweegt de koers zich in een kanaal waarin deze zo’n 15% fluctueert.
Wanneer bitcoin uit het huidige kanaal breekt blijft vooralsnog een vraag, maar wanneer dit gebeurt verwacht Sorout dat de koers binnen een maand binnen een of drie de $20.000 aantikt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Resultaten uit het verleden

Sorout baseert zijn verwachting op het koersverloop van bitcoin in de periode van 1 mei tot 20 juli van dit jaar. Gedurende die periode handelde bitcoin tussen de $8.800 en $9.800. Na ongeveer twee maanden consolideren schoot de koers in twaalf dagen maar liefst 32% omhoog. Sorout zegt het volgende over de huidige situatie:

Het is de stilte voor de storm. Als BTC vandaag zou uitbreken, dan zou de vorige ATH [all time high] van $20k hoogstwaarschijnlijk binnen 3 maanden worden gehaald.

Toch zijn er ook verschillen met voorgaande bull markets. Zo is de activiteit op de markt voor bitcoin futures op dit moment lager. Met name door het tumult omtrent BitMEX is de interesse in futures gedaald. Het zou hierdoor kunnen zijn dat een stijging van de koers, in tegenstelling tot voorgaande keren, geleidelijker zal gaan.
Aan de andere kant zou de toegenomen interesse vanuit institutionele hoek juist kunnen zorgen voor een snellere stijging. Zo laat recente data van Grayscale zien dat er een recordhoogte aan activa wordt beheerd; maar liefst $6,4 miljard. Bedrijven als Square en MicroStrategy investeerden al in bitcoin en wellicht doet goed voorbeeld hier volgen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie