Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX krijgt nog een aanklacht aan de broek, dit keer voor marktmanipulatie

De grote bekende cryptocurrency exchange BitMEX heeft het de afgelopen tijd moeilijk. Het bedrijf werd voor meerdere vergrijpen aangeklaagd door de Amerikaanse justitie en daar komt nu nog een aanklacht bovenop. De Rus Dmitry Dolgov daagt de exchange nu ook voor de rechter.

Dolgov verdenkt BitMEX er onder andere van de markt gemanipuleerd te hebben. Hij eist daarom ruim $50 miljoen aan schadevergoedingen. Tussen 2019 en 2020 zou de exchange gedurende drie marktmanipulaties ruim $30 miljoen aan winsten hebben gegenereerd. Dit zou notabene blijken uit de data van de exchange zelf. Als kers op de taart stelt de aanklager:

“Bovendien, om de beschreven prijsmanipulaties te verergeren, vergrendelt BitMEX opzettelijk de accounts van gebruikers tijdens manipulatie events, waarbij de gebruikers ten onrechte worden verteld dat hun “systeem overbelast is”.”

- Advertentie -

Maar manipulatie was niet het enige wat BitMEX verkeerd gedaan zou hebben. Het heeft volgens Dolgov namelijk ook Know-Your-Customer (KYC) en antiwitwasrichtlijnen geschonden. Dit klinkt vergelijkbaar met de eerdere aanklachten aan het adres van BitMEX in de Verenigde Staten.

Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat BitMEX wordt aangeklaagd door de Amerikaanse justitie. Dit zorgde voor een heuze exodus op de exchange, met veel beleggers die hun bitcoin (BTC) er zo snel mogelijk vanaf probeerden te halen. Intussen probeert de exchange nu alle schade te beperken door het roer volledig om te gooien.

Of het genoeg zal zijn moet nog blijken. Het blijft daarnaast de vraag hoe de rechtszaken uit zullen gaan pakken. De verwachting is dat de beurs torenhoge boetes gaat krijgen, maar wellicht nog een groter probleem is het dalende vertrouwen van klanten die grotendeels nu hun handelsactiviteiten naar andere platforms verplaatsen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.715,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.687,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.739,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.750,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.783,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.687,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.715,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.739,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.750,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.783,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...