Kevin Schijven Kevin Schijven
03/06/2020 11:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2020 11:18

Bitcoin (BTC) naar $300.000, zegt Adam Back van Blockstream en nieuwste Satoshi Nakamoto kandidaat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $300.000, zegt Adam Back van Blockstream en nieuwste Satoshi Nakamoto kandidaat

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Adam Back, de CEO van Blockstream, denkt dat de koers van bitcoin (BTC) naar $300.000 zal stijgen binnen vijf jaar. Blockstream is een van de grootste ontwikkelaars voor het netwerk. Daarnaast ontkent de CEO dat hij Satoshi Nakamoto is, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Satoshi Nakamoto

In een interview met Bloomberg, gepubliceerd op 2 juni, wordt Back gevraagd of hij Satoshi is. In mei dook namelijk een YouTube video op van Barely Sociable waarin beweerd wordt dat Satoshi een pseudoniem is van Back. De video heeft inmiddels meer dan 300.000 views.
Back geeft toe dat hij snapt waarom. Hij is namelijk de cryptograaf die ‘Hashcash’ bedacht, een verificatiesysteem dat bitcoin gebruikt. Tevens is hij de eerste persoon die contact had met Satoshi in 2008, verhuisde hij naar Malta in 2009, is hij geboren in London en gebruikt Britse spelling en dubbele spaties, net als in de originele white paper van bitcoin.
Maar is Back ook daadwerkelijk Satoshi? Hij ontkent het en zegt dat het beter zou zijn als zijn identiteit geheim blijft:

Nee, dat ben ik niet. Het wordt op dit moment over het algemeen als beter beschouwd dat de oprichter van Bitcoin niet bekend is, omdat veel mensen een hiërarchische mentaliteit hebben. Als je over een technologie leest, probeer je erachter te komen wie de CEO van een bedrijf is, en mensen willen vragen stellen.

Bitcoin is meer een digitaal goud en je zou niet willen dat goud een oprichter heeft. Om ervoor te zorgen dat Bitcoin een perceptie van een handelswaar behoudt, vind ik het een goede zaak dat Satoshi buiten het publiek blijft.

Advertentie

Bitcoin Koers

Satoshi zou naar schatting een miljoen BTC in handen hebben, ter waarde van zo’n $10 miljard. Back meldt dat hij een bitcoin-miner is, maar geen BTC verkoopt. Hij gelooft namelijk dat de koers van de moeder aller cryptocurrencies naar $300.000 kan stijgen binnen vijf jaar.
Volgens de CEO is daar geen extra adoptie voor nodig door institutionele investeerders. Retailbeleggers dragen het netwerk al meer dan 10 jaar op hun schouders en zullen dat blijven doen, terwijl instellingen voorzichtig zullen blijven.
Toch is er langzaam een trendommekeer te zien. Back benoemt het nieuws over Grayscale Investments dat momenteel meer bitcoin koopt dan gemined wordt en zegt dat dit een goed teken is. Toch wordt bitcoin nog vaak verkeerd begrepen, kijk naar maar naar Goldman Sachs, zegt Back:

Het Goldman-rapport was interessant want het liet een aantal misverstanden over digitale schaarste en wat nuttig is aan Bitcoin zien. Het geeft aan dat het nog vroeg is in termen van de adoptiecurve. Je hebt zo’n grote, geavanceerde marktspeler met een onduidelijk begrip van de waarde. Dat geeft voor mij aan dat er nog veel ruimte is voor prijswaardering en acceptatie in de markt.

Begin dit jaar stelde Back dat een prijs van $100.000 en zelfs $10 miljoen voor bitcoin welicht dichterbij zijn dan we denken, mocht het wijdverspreid gebruik van bitcoin zich doorzetten alsmede de inflatie van de Amerikaanse dollar. Back zei dat een aantal jaar geleden $1.000 en $10.000 nog “gek” leken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie