Kevin Schijven Kevin Schijven
06/05/2020 13:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2020 13:03

John McAfee weet 99% zeker wie Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
John McAfee weet 99% zeker wie Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is

John McAfee weet wie Satoshi Nakamoto is, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC). Dat beweert de excentrieke miljardair in een interview met Cointelegraph afgelopen weekend.
Als eerst noemt McAfee de theorie dat Bitcoin ontwikkeld is door maar een persoon “onzin:”

“Het was een team van elf mensen over een periode van vijf jaar, dat uiteindelijk met bitcoin op de proppen kwam. Hoe ze besloten hebben wie de paper schrijft, weet ik niet.”

Aldus McAfee, die zegt dat de identiteit van de auteur van de bekende white paper gemakkelijk te achterhalen is. Volgens McAfee is de identiteit van Satoshi met 99% zekerheid vast te stellen door de schrijfstijl van de paper te analyseren.

“Als je de white paper leest, ten eerste, is het volkomen duidelijk dat hij Engels is, elk woord met een andere spelling in het [Britse] Engels dan in het Amerikaans, wordt op de Engelse wijze geschreven.

Ten tweede liet hij aanwijzingen achter. Slechts vijf procent van de bevolking gebruikt twee spaties na een punt, [in de paper] staat na elke punt twee spaties. En het formaat van het document was identiek aan documenten die hij professioneel had gepubliceerd.”

McAfee zegt vervolgens dat deze analyse uitgevoerd kan worden met behulp van een zogeheten auteursprogramma:

“Als je een auteursprogramma van tweehonderd dollar koopt, en je pakt de white paper en je neemt het door, en je vergelijkt het met een van de papers die hij heeft gepubliceerd, komt maar één persoon naar voren met een negenennegentig procent kans dat hij het is.”

Vorig jaar beweerde McAfee ook al dat de identiteit van Satoshi kende. Hij zei destijds dat hij dit zou onthullen, maar zag daar later weer vanaf. Nu zegt McAfee dat Satoshi zelf vroeg om niet zijn identiteit te onthullen:

“Ik heb hem aan de telefoon gesproken, ik zou eigenlijk onthullen wie hij was. Waarom? Omdat al deze onzin gewoon stom was, mensen verspilden tijd aan niets. Ik was van plan om te zeggen: ‘luister, het was deze man’

En weet je wat hij me heeft verteld? ‘Ok, wat als je het mis hebt? Als je gelijk hebt, dan zal Satoshi vijftig bewakers moeten inhuren en zijn leven moeten veranderen, of anders hij zal sterven. Waarom? Iedereen wil dan een stukje van hem, waaronder de regeringen die eisen dat hij belasting betaalt.’

Hij zei: ‘Oké, als je gelijk hebt, dan kan die persoon wellicht iets doen. Maar wat als je het mis hebt? Je zult uiteindelijk het leven van een onschuldige man voor altijd vernietigen en waarschijnlijk zijn dood veroorzaken.’

Op dat moment zei ik: ‘ik begrijp het, ik zal niets meer zeggen, en je naam zal nooit mijn lippen verlaten.’

Maar als je het wilt weten, zoek het dan zelf uit, het is gemakkelijk.”

McAfee was jarenlang extreem bullish over bitcoin. Hij voorspelde meerdere malen een prijs van maar liefst $1 miljoen voor de grootste cryptocurrency op de markt. Dat trok hij begin dit jaar weer in, zei dat het een “list” was en noemde bitcoin kort daarna zelfs de “echte shitcoin.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie