Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

John McAfee: “Bitcoin (BTC) is de echte shitcoin”

John McAfee, de excentrieke miljardair, was jarenlang extreem positief en bullish over bitcoin (BTC).

Meerdere malen herhaalde de voormalig eigenaar van McAfee antivirus zijn voorspelling dat bitcoin naar $1 miljoen gaat stijgen in 2020. McAfee was zelfs bereid zijn jongeheer op te eten mocht zijn voorspelling niet kloppen.

- Advertentie -

Echter zei hij begin dit jaar plotseling dat het allemaal maar een list was. Hij was nooit van plan ook echt zijn eigen leuter te consumeren (hadden we ook niet verwacht) en bitcoin is blijkbaar nu verouderde technologie. McAfee vergeleek bitcoin met de Ford Model T, de allereerste auto die in 1908 verkocht werd.

Vandaag, 29 januari, gaat hij weer een stap verder en zegt dat bitcoin pas de echte shitcoin is. Shitcoin is een populaire term in de crypto-community voor altcoins die geen waarde lijken te hebben als het gaat om bruikbaarheid of unieke functies. Volgens McAfee is bitcoin er ook zo een:

Welke bitcoin maximalist de term “shitcoin” bedacht voor alle andere munten, was briljant. Maar we weten allemaal dat de toekomst van crypto ligt bij altcoins. Bitcoin is oud, onhandig, heeft geen beveiliging, geen smart contracts, en geen decentralised apps (dApps). Het is de echte shitcoin.

Aldus McAfee. Het lijkt er enigszins op dat hij dit bericht heeft geplaatst simpelweg om reacties op Twitter uit te lokken. Een groot deel van deze reacties beschuldigt McAfee ervan dat hij 180 graden is gedraaid omtrent bitcoin omdat hij niet wil toegeven dat hij ernaast zat met zijn voorspelling.

Ook zijn sommigen het met McAfee eens. Een zekere Liu noemt bitcoin “de Hotmail van crypto.” Dat bevalt McAfee wel:

Welke cryptocurrencies mag McAfee dan wel? Dat zijn blijkbaar de Dai (DAI) stablecoin, de Monero (XMR) privacy coin alsmede Ethereum (ETH) en dergelijke projecten voor smart contracts.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,59 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,59 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...