Bitcoin (BTC) kan naar $50.000 stijgen als gevolg van het coronavirus, stelt CEO hedgefonds

De afgelopen maanden hadden velen binnen de crypto-sector het over de aanstaande halving als grootste gebeurtenis die bitcoin (BTC) te wachten stond, echter kwam daar de afgelopen weken een nieuw onderwerp bij: het coronavirus. Terwijl bitcoin lange tijd als veilige haven werd bestempeld, zorgde de duikvlucht van vorige week voor vragen. Echter zijn het de fiatvaluta die op dit moment grote klappen lijken te krijgen. Dit kan volgens de CEO van Three Arrows Capital gunstig uitpakken voor bitcoin!

In een tweet benoemt de CEO, Su Zhu genaamd, een aantal redenen waarom bitcoin mogelijks zelfs naar de $50.000 zou kunnen gaan stijgen. Zhu is een van de oprichters van Three Arrows Capital, een hedgefonds dat geregistreerd staat in Singapore.

In een tweet stelt Zhu dat “dit het moment is waarop de Bitcoiners gewacht hebben.” Bitcoin zou volgens hem vooral kunnen gaan stijgen omdat de nationale valuta van opkomende markten onder druk zijn komen te staan. Zhu schrijft:

Dit is in principe het moment waarop de Bitcoiners gewacht hebben

Verschillende opkomende markten prijzen nu een aanzienlijk risico in voor het mogelijke faillissement van overheden

De USD zelf heeft een inflatoire koers ingezet en het zal moeilijk zijn om daar van te herstellen

Als de $BTC-markt deze prijsniveaus vasthoudt, is 50K relatief snel mogelijk

Dit effect was gisteren al zichtbaar in landen als Venezuela. Dat land sloot al zijn banken als onderdeel van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. De handelsvolumes in Venezuela schoten als gevolg omhoog.

Ook onderzoek van BitMEX onderstreept het positieve gevolg dat de inflatie van verschillende valuta kan gaan hebben op bitcoin. Zij stellen:

In onze ogen, kan dit de allergrootste kans zijn die Bitcoin ooit gezien heeft in zijn korte leven. De huidige financiële markt staat op losse schroeven en heeft geen enkele houvast op dit moment of een manier om inflatie tegen te gaan.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€24.371,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€24.461,60 Kopen
2
Litebit
€24.513,10 Kopen
3
SATOS
€24.692,20 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...