Timo Bult Timo Bult
20/03/2020 07:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2020 07:01

Bitcoin (BTC) kan naar $50.000 stijgen als gevolg van het coronavirus, stelt CEO hedgefonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar kan naar $50.000 stijgen als gevolg van het coronavirus, stelt CEO hedgefonds

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen maanden hadden velen binnen de crypto-sector het over de aanstaande halving als grootste gebeurtenis die bitcoin (BTC) te wachten stond, echter kwam daar de afgelopen weken een nieuw onderwerp bij: het coronavirus. Terwijl bitcoin lange tijd als veilige haven werd bestempeld, zorgde de duikvlucht van vorige week voor vragen. Echter zijn het de fiatvaluta die op dit moment grote klappen lijken te krijgen. Dit kan volgens de CEO van Three Arrows Capital gunstig uitpakken voor bitcoin!
In een tweet benoemt de CEO, Su Zhu genaamd, een aantal redenen waarom bitcoin mogelijks zelfs naar de $50.000 zou kunnen gaan stijgen. Zhu is een van de oprichters van Three Arrows Capital, een hedgefonds dat geregistreerd staat in Singapore.
In een tweet stelt Zhu dat “dit het moment is waarop de Bitcoiners gewacht hebben.” Bitcoin zou volgens hem vooral kunnen gaan stijgen omdat de nationale valuta van opkomende markten onder druk zijn komen te staan. Zhu schrijft:

Dit is in principe het moment waarop de Bitcoiners gewacht hebben

Verschillende opkomende markten prijzen nu een aanzienlijk risico in voor het mogelijke faillissement van overheden

De USD zelf heeft een inflatoire koers ingezet en het zal moeilijk zijn om daar van te herstellen

Als de $BTC-markt deze prijsniveaus vasthoudt, is 50K relatief snel mogelijk

https://twitter.com/zhusu/status/1240193548454002688
Dit effect was gisteren al zichtbaar in landen als Venezuela. Dat land sloot al zijn banken als onderdeel van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. De handelsvolumes in Venezuela schoten als gevolg omhoog.
Ook onderzoek van BitMEX onderstreept het positieve gevolg dat de inflatie van verschillende valuta kan gaan hebben op bitcoin. Zij stellen:

In onze ogen, kan dit de allergrootste kans zijn die Bitcoin ooit gezien heeft in zijn korte leven. De huidige financiële markt staat op losse schroeven en heeft geen enkele houvast op dit moment of een manier om inflatie tegen te gaan.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie