Timo Bult Timo Bult
18/03/2020 20:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2020 20:30

Bitcoin (BTC) bulls positief door financiële steun Witte Huis

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bulls positief door financiële steun Witte Huis

Nooit eerder is de aandelenmarkt zo snel omgeslagen. Met een daling van 30% in de afgelopen vier weken is er sprake van een recessie. Dit is het resultaat van de wereldwijde spreiding van het coronavirus en de reactie van grote invloedrijke steden zoals New York, Venetië, Los Angeles en Berlijn die in quarantaine zijn gegaan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hierdoor heeft de wereldeconomie een flinke klap gekregen.
Ook de olie-industrie, die gezien wordt als de wereldwijde ruggengraat van de economie, heeft een klap gekregen. Hiermee wordt de wereldeconomie twee keer zo hard getroffen.
Banken en overheden proberen de economie op gang te houden en daarvoor worden miljarden dollars ter beschikking gesteld, wat volgens sommigen goed zal zijn om de kracht van Bitcoin te behouden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gratis geld!

De Amerikaanse president Trump en zijn minister van financiën Steven Mnuchin hebben tijdens een persconferentie afgelopen dinsdag aangegeven dat ze noodmaatregelen gaan treffen om de economie op gang te houden. Dit wordt aangeduid als het Helicopter Money-project.
Het opsturen van cheques en geld beschikbaar stellen aan lokale ondernemers zijn enkele maatregelen die voorgesteld worden. Deze maatregelen zijn bedoeld om iedereen te voorzien van een belangrijke geldstromen om financieel overeind te blijven staan. Of de maatregelen daadwerkelijk op deze manier ingevoerd gaan worden is nog niet vastgesteld, maar vrijwel alle partijen geven aan dat voorstander te zijn van de plannen.

Advertentie

Goed voor Bitcoin

Analisten zijn het er over eens dat de maatregelen nodig zijn om er voor te zorgen dat de samenleving niet uiteen valt.
Uit onderzoek van BitMEX bleek dinsdag dat de inflatie die plaats kan gaan vinden door de implementatie van deze maatregelen weleens kan gaan lijken op de inflatie die plaatsvond in 1970. Dit kan volgens het onderzoek leiden tot een inflatie van wel 7% tot 15% per jaar. Dit kan flinke gevolgen hebben voor de huidige economie
Volgens cryptocurrency exchange BitMEX zal dit de groei van Bitcoin alleen maar bevorderen:

In onze ogen, kan dit de allergrootste kans zijn die Bitcoin ooit gezien heeft in zijn korte leven. De huidige financiële markt staat op losse schroeven en heeft geen enkele houvast op dit moment of een manier om inflatie tegen te gaan.

Analist Henny Sender, hoofdredacteur van Financial Times schreef afgelopen jaar een column over de waardedaling van huidige valuta, door verlaagde rentes en het bijdrukken van geld door banken: “Banken zorgen voor vraag naar een alternatief als Bitcoin”.
Peter C. Earle een onderzoeker van Economische Zaken zei tegen Bloomberg dat de vraag naar waardevolle metalen en cryptocurrencies zal stijgen als het bijdrukken van geld een normale zaak gaat worden.
Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Gisteren leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie