Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) bulls positief door financiële steun Witte Huis

Nooit eerder is de aandelenmarkt zo snel omgeslagen. Met een daling van 30% in de afgelopen vier weken is er sprake van een recessie. Dit is het resultaat van de wereldwijde spreiding van het coronavirus en de reactie van grote invloedrijke steden zoals New York, Venetië, Los Angeles en Berlijn die in quarantaine zijn gegaan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hierdoor heeft de wereldeconomie een flinke klap gekregen.

Ook de olie-industrie, die gezien wordt als de wereldwijde ruggengraat van de economie, heeft een klap gekregen. Hiermee wordt de wereldeconomie twee keer zo hard getroffen.

- Advertentie -

Banken en overheden proberen de economie op gang te houden en daarvoor worden miljarden dollars ter beschikking gesteld, wat volgens sommigen goed zal zijn om de kracht van Bitcoin te behouden.

Gratis geld!

De Amerikaanse president Trump en zijn minister van financiën Steven Mnuchin hebben tijdens een persconferentie afgelopen dinsdag aangegeven dat ze noodmaatregelen gaan treffen om de economie op gang te houden. Dit wordt aangeduid als het Helicopter Money-project.

Het opsturen van cheques en geld beschikbaar stellen aan lokale ondernemers zijn enkele maatregelen die voorgesteld worden. Deze maatregelen zijn bedoeld om iedereen te voorzien van een belangrijke geldstromen om financieel overeind te blijven staan. Of de maatregelen daadwerkelijk op deze manier ingevoerd gaan worden is nog niet vastgesteld, maar vrijwel alle partijen geven aan dat voorstander te zijn van de plannen.

Goed voor Bitcoin

Analisten zijn het er over eens dat de maatregelen nodig zijn om er voor te zorgen dat de samenleving niet uiteen valt.

Uit onderzoek van BitMEX bleek dinsdag dat de inflatie die plaats kan gaan vinden door de implementatie van deze maatregelen weleens kan gaan lijken op de inflatie die plaatsvond in 1970. Dit kan volgens het onderzoek leiden tot een inflatie van wel 7% tot 15% per jaar. Dit kan flinke gevolgen hebben voor de huidige economie

Volgens cryptocurrency exchange BitMEX zal dit de groei van Bitcoin alleen maar bevorderen:

In onze ogen, kan dit de allergrootste kans zijn die Bitcoin ooit gezien heeft in zijn korte leven. De huidige financiële markt staat op losse schroeven en heeft geen enkele houvast op dit moment of een manier om inflatie tegen te gaan.

Analist Henny Sender, hoofdredacteur van Financial Times schreef afgelopen jaar een column over de waardedaling van huidige valuta, door verlaagde rentes en het bijdrukken van geld door banken: “Banken zorgen voor vraag naar een alternatief als Bitcoin”.

Peter C. Earle een onderzoeker van Economische Zaken zei tegen Bloomberg dat de vraag naar waardevolle metalen en cryptocurrencies zal stijgen als het bijdrukken van geld een normale zaak gaat worden.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Gisteren leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.334,75 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.334,75 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...