Rico Engelbarts
10/08/2020 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2020 11:45

Bitcoin (BTC) zal mogelijk nooit meer onder de $10.000 zakken, verwacht deze asset manager

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zal mogelijk nooit meer onder de $10.000 zakken, verwacht deze asset manager

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Veel traders en analisten dachten dat 2020 het jaar was waarin we weer een crypto bull run zouden meemaken, helaas is dit in realiteit anders gebleken. Hoewel de markt een stijgende lijn vertoont en bitcoin (BTC) het over het algemeen goed doet, is het voor sommigen nog verre van wat er verwacht werd. Er werden voorspellingen gedaan dat de nummer 1 cryptocurrency de bull run zou starten en zelfs naar $50.000 zou kunnen stijgen.
Op het moment is de koers van bitcoin wel al boven de $10.000, wat voor een lange tijd als hele sterke weerstand fungeerde. Dit niveau was voor een lange tijd erg dreigend voor de vooruitgang van bitcoin. Als we kijken naar de marktdynamiek zien we dat cryptocurrencies klaar staat voor een grote sprong. Volgens een Twitter post van Timothy Peterson, een asset manager, kan deze prijsdynamiek een nieuw tijdperk voor bitcoin inluiden waarbij bitcoin nooit onder de $10.000 zal dalen.


Er zijn twee factoren die zullen helpen bij de groei van cryptocurrencies en de stijging van bitcoin. Als eerst is dit de halving. De halving van bitcoin vond dit jaar in mei plaats, en wordt aangeprezen als de belangrijkste drijfveer voor de stijging van bitcoin. Helaas is dit tot nu toe nog niet uitgekomen. Dit heeft te maken met de verschillende problemen waarmee de wereldeconomie wordt geconfronteerd.
Ondanks deze problemen zien we wel dat de crypto markt veel momentum heeft verzameld over de laatst paar maanden. De koers van bitcoin in sinds de halving ook erg hard gestegen.
De tweede factor is dat er steeds meer interesse is vanuit institutionele partijen om te investeren in cryptocurrencies. Investeringsfirma’s als Grayscale spelen in op deze vraag door bijvoorbeeld een op crypto gebaseerd fonds op te zetten. Deze firma’s hebben de afgelopen maanden grote bedragen bitcoin gekocht en heeft Grayscale zelfs meer gekocht dan er in weken is gemined. Daarnaast zal Grayscale bitcoin naar de massa’s brengen door middel van reclames op de Amerikaanse TV. Zo is het zomaar mogelijk dat de voorspelling van Petersen, dat bitcoin nooit meer onder de $10.000 terecht zal komen, zomaar uit kan komen!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie