Kevin Schijven Kevin Schijven
06/07/2020 13:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2020 13:13

Bitcoin (BTC) binnen enkele maanden naar $50.000 door momentumverschuiving, zegt medeoprichter Nexo

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) binnen enkele maanden naar $50.000 door momentumverschuiving, zegt medeoprichter Nexo

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Antoni Trenchev, medeoprichter van Nexo, gaat bitcoin (BTC) binnen enkele maanden een nieuw all-time high (ATH) van $50.000 bereiken. Dat zegt de managing partner in een interview tijdens de virtuele Block Down conferentie
Trenchev meldt dat Nexo, een cryptocurrency-leenplatform, elke maand een enorme groei ziet van zowel institutionele investeerders als particuliere beleggers. Volgens Trenchev zal deze toename van voornamelijk de institutionele investeerders binnenkort een nieuwe bull-run veroorzaken.

We hebben klanten uit alle hoeken van de wereld, uit elke leeftijdsgroep. We hebben van jongvolwassenen helemaal tot boomers die om de een of andere reden ervoor hebben gekozen om hun activa in digitale vorm over te zetten en zaken met ons te doen.

Op dit moment zien we een grote toestroom in zowel de particuliere als de institutionele kant. Crypto kreeg onlangs een enorme boost van Paul Tudor Jones. Als je de man hebt die het woord hedge in hedgefondsen plaatste, bitcoin aanbeveelt en als ze zeggen dat ze een paar procent van hun totale vermogen hebben toegewezen aan bitcoin, dan geeft dat de extra boost aan traditionele instellingen om de markt in te stappen.

Volgens Trenchev worden investeerders ook naar de markt getrokken omdat er een maximaal aanbod van bitcoin bestaat terwijl regeringen massaal fiatvaluta aan het printen zijn.

Ik denk dat bitcoin fundamenteel sterker is dan ooit. En dit heeft zich weer op zoveel manieren gemanifesteerd, alleen al vanuit het oogpunt van pure prijsactie. Het presteerde vrijwel beter dan elke markt. Bitcoin is met 30% gestegen, goud presteert ook erg goed, maar bitcoin heeft zelfs beter gepresteerd dan dat.

Ik denk dat dit veel mensen aantrekt, zowel uit de particuliere als de institutionele kant, door de fundamenten. Eerlijk gezegd, het is de enige echt vrije markt.

Met je dollars, waarvan iedereen een bepaald bedrag heeft, concurreer je nu sinds half maart met bijna $8 biljoen meer voor dezelfde hoeveelheden goederen. Ik denk dat dit goed is voor zowel goud als bitcoin. Dus ja, ik blijf bij mijn voorspelling van $50.000 tegen het einde van het jaar. Ik weet dat het een gewaagde voorspelling is, maar de basis is er en het momentum verschuift ook daarheen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie