Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) trustfonds Grayscale krijgt mogelijk nieuwe status met oog op meer institutionele investeerders

Grayscale heeft een nieuwe aanvraag ingediend bij de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC). Met de aanvraag hoopt het investeringsbedrijf meer aandacht te kunnen trekken voor zijn Ethereum (ETH) Trust Fund.

Grayscale biedt een verscheidenheid aan trustfondsen. Zo heeft het een fonds voor bitcoin (BTC), ethereum en ripple (XRP). Dankzij zo’n fonds is blootstelling aan de cryptomarkt een stuk gemakkelijker voor institutionele investeerders aangezien alles op een gereguleerde en veilige wijze plaatsvindt.

- Advertentie -

Nu heeft Grayscale een nieuwe aanvraag ingediend voor zijn ethereum trustfonds. Mocht de SEC de aanvraag goedkeuren dan wordt het trustfonds een “aan de SEC rapporterend bedrijf:”

“De indiening is onderworpen aan SEC-beoordeling; als de registratieverklaring van kracht wordt, wordt Grayscale Ethereum Trust aangewezen als het tweede investeringsvehikel in digitale valuta om de status van een aan de SEC rapporterend bedrijf te krijgen, waarbij Grayscale® Bitcoin Trust als eerste wordt gevolgd.”

De actie is vooral bedoeld om meer aandacht te trekken van institutionele beleggers. Zij zien graag dat beleggingsproducten volledig gereguleerd zijn, en investeringen daarin dus legaal zijn en geen problemen veroorzaken.

De fondsen van Grayscale winnen constant aan populariteit. Zo bezit het bitcoin fonds al zo’n 400.000 BTC en het ethereum fonds 1,9 miljoen ETH. Bij elkaar heeft de crypto een waarde van ongeveer $750 miljoen.

Vorige week maakte Grayscale nog bekend dat het een enorme instroom van bitcoin zag nadat het BTC koers flink steeg. In slechts 11 dagen tijd stroomde er $1 miljard aan nieuwe investeringen het fonds in.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.395,73 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.395,73 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...