Kevin Schijven Kevin Schijven
29/07/2020 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2020 13:04

Bitcoin (BTC) koers stijging zorgt voor enorme instroom bij Grayscale's crypto-fondsen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stijging zorgt voor enorme instroom bij Grayscale's crypto-fondsen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency-beleggingsfondsen onder beheer van Grayscale Investments zijn met $1 miljard gegroeid in elf dagen tijd. Dat meldt de grote digitale vermogensbeheerder 28 juli op Twitter:


Grayscale heeft nu $5,1 miljard assets under management (AUM), oftewel $5,1 miljard vermogen onder beheer. Verreweg zit het meest hiervan in de Bitcoin (BTC) trustfonds van Grayscale met $4,31 miljard. Deze wordt gevolgd door de Ethereum (ETH) Trust met $581,7 miljoen en de Ethereum Classic (ETC) Trust met $80,4 miljoen
Er zijn ook fondsen voor horizen (ZEN), litecoin (LTC), stellar lumens (XLM), xrp (XRP), bitcoin cash (BCH) en zcash (ZEC). De fondsen van BCH en ZEC zitten nu boven de $12 miljoen terwijl de rest enkele miljoenen bevatten.
Grayscale wordt steeds populairder onder institutionele investeerders die de crypto-markt instappen. Enkele maanden geleden kwam naar buiten dat het bedrijf meer bitcoin (BTC) opkocht dan ‘gemined’ wordt, maar dat kwam twee weken geleden plotseling ten einde.
Ryan Watkins, onderzoeker bij Messari, zei echter in juni dat het helemaal niet klopt dat Grayscale 150% van alle geminede bitcoin aan het opkopen is en dat dit aantal waarschijnlijk eerder rond de 33% ligt.


Grayscale ontving vorige week nog goedkeuring van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) voor de trustfondsen voor bitcoin cash en litecoin. Het zijn de eerst gereguleerde verhandelbare effecten van deze twee cryptocurrencies in de VS.
Barry Silbert, CEO van Grayscale, zei onlangs dat we nu het punt voorbij zijn dat het onmogelijk nog is om bitcoin te verbieden in de VS.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie