Timo Bult Timo Bult
18/07/2020 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2020 13:10

Bitcoin (BTC) trustfonds van Grayscale kocht de afgelopen 3 weken geen enkele bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) trustfonds van Grayscale kocht de afgelopen 3 weken geen enkele bitcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale, een investeringsbedrijf dat onder andere een bitcoin (BTC) trustfonds aanbiedt, heeft al drie weken geen bitcoin meer gekocht. Dit is opvallend aangezien het fonds dit jaar nog record na record brak door een enorme instroom van institutioneel geld.
Het Grayscale Bitcoin Trust Fund (GBTC) koopt bitcoin zodra een belegger aandelen in het fonds stopt. De afgelopen tijd ging dit met een enorm tempo. In de eerste helft van dit jaar zag het maar liefst $1 miljard in het fonds stromen. Kortom, de institutionele interesse leek toe te nemen.
Elke week waarin het fonds bitcoin aankoopt dient Grayscale een formulier, het 8-K-formulier, in te dienen bij de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse financiële toezichthouder. De laatste keer dat zo’n formulier werd ingeleverd was echter zo’n drie weken geleden op 25 juni.
Dit houdt dus in dat het fonds al die tijd geen bitcoin heeft gekocht. Een woordvoerder van het bedrijf stelt in een reactie aan Cointelegraph dat dit komt omdat de afgelopen tijd een “administratieve stille periode” is geweest.
Er zijn twee mogelijke redenen waarom het zo stil rondom Grayscale’s bitcoin trustfonds. De eerste reden is dat juli over het algemeen een rustige maand is voor investeerders. Een groot deel van hen ligt hoogstwaarschijnlijk op het strand of de camping. Daarnaast is het natuurlijk een feit dat er eigenlijk weinig is gebeurd met de bitcoin koers.
De koers beweegt namelijk al een lange tijd zijwaarts waar in de voorgaande maanden er nog enorme volatiliteit was. Vooral in tijden van volatiliteit kunnen beleggers hoge rendementen behalen en dus is het nu bij Grayscale’s fonds stil.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie