Timo Bult Timo Bult
15/07/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2020 19:05

Bitcoin (BTC) en crypto-fondsen van Grayscale zien kapitaalinstroom van $1 miljard; institutionele interesse stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto-fondsen van Grayscale zien kapitaalinstroom van $1 miljard; institutionele interesse stijgt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale, een investeringsbedrijf dat investeringsproducten aanbiedt waarmee beleggers in crypto kunnen investeren, heeft de cijfers bekendgemaakt voor het tweede kwartaal. Daarnaast maakte het bedrijf ook de cijfers voor de eerste helft van 2020 bekend.
De trustfondsen bieden met name institutionele beleggers een manier om in crypto te stappen. Dankzij de fondsen van Grayscale gebeurt dit op een gereguleerde manier, iets dat zeer belangrijk is voor grote investeerders.
Uit de cijfers blijkt dat in Q2, Grayscale gemiddeld een instroom zag van $69,8 miljoen per week. $57,8 miljoen daarvan ging naar het Bitcoin Trust-fonds waarmee bitcoin (BTC) het populairst blijft. $10,4 miljoen stroomde naar het Ethereum Trust-fonds. Vergeleken met het eerste kwartaal was er een toename van $400 miljoen aan kapitaalinstroom waar te nemen.
Al met al kwam 84% van de instroom bij institutionele klanten vandaan. Dit zijn vaak grote beleggers die veel geld investeren. Grayscale meldt dat het vooral hedgefondsen zijn die in de fondsen van het bedrijf investeren.

Eerste helft van 2020: $1 miljard wordt gebroken

Daarnaast blikt Grayscale ook terug op de eerste helft van 2020. Voor het eerst was de kapitaalinstroom meer dan $1 miljard, namelijk $1,4 miljard. Nooit eerder stroomde er zoveel geld in de fondsen in slechts zes maanden tijd:

Billion dollar 1H20 en grootste kwartaalstijging: Grayscale boekte zijn grootste instroom op kwartaalbasis, $905,8 miljoen in 2Q20, bijna het dubbele van de vorige driemaandelijkse high van $503,7 miljoen in 1Q20. Voor het eerst overschreed de instroom in Grayscale producten over een periode van zes maanden de drempel van $1 miljard, wat een aanhoudende vraag naar blootstelling van digitale activa aantoont, ondanks een achtergrond die wordt gekenmerkt door economische onzekerheid.

De producten van Grayscale doen het dus nog steeds goed. In mei van dit jaar was nog te lezen dat de producten het zo goed doen dat Grayscale meer bitcoin kocht dan dat er gemined werden in die periode. De positieve cijfers tonen aan dat de interesse vanuit de hoek van institutionele beleggers verder toeneemt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie