Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) zou bij uitbraak stand kunnen houden boven $10.000, Bloomberg analist...

Bitcoin (BTC) zou bij uitbraak stand kunnen houden boven $10.000, Bloomberg analist noemt 3 redenen

- Advertentie -

Mike McGlone, Senior Commodity Strategist bij Bloomberg, verwacht dat bitcoin (BTC) boven de $10.000 stand kan houden, mocht het door deze psychologische grens heen kunnen gaan breken. In een tweet noemt hij drie bullish ontwikkelingen die zijn verwachtingen zouden ondersteunen.

McGlone schreef vandaag aan het begin van de middag in een tweet:

Sleutelindicatoren ondersteunen het vermogen van #Bitcoin om boven de $10.000 stand te houden. Het toenemende aantal gebruikte adressen, record hoogte van openstaande futures en activa onder beheer (AUM) van GBTC ondersteunen de digitale versie van de waarde van goud en de vergelijkbare richting van de crypto als het metaal.

Ten eerste noemt McGlone het feit dat het aantal actieve bitcoin wallet adressen stijgt. Sinds juni 2019 zijn er ongeveer 1 miljoen actieve adressen bijgekomen, wat een teken kan zijn dat de adoptie van bitcoin verder toeneemt.

Ten tweede noemt de analist het hoge open interest van bitcoin futures. Dit zou een teken zijn dat institutionele beleggers meer interesse hebben gekregen in bitcoin. Deze interesse steeg tot een hoogtepunt vlak voor de halving op 11 mei.

Ditzelfde sentiment wordt bevestigd door de toegenomen investeringen in het Grayscale Bitcoin Trust Fund. Grayscale zag de investeringen in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan verdubbelen.

McGlone noemt verder geen tijdsframe waarin de stijging boven de $10.000 plaats zou kunnen vinden. Bitcoin heeft de belangrijke prijszone dit jaar al een aantal keren getest, maar tot een uitbraak is het tot nu toe nog niet gekomen.

Bitcoin zakt sinds gisteren zelfs hard terug. De daling werd ingezet nadat het nieuws omtrent de verplaatsing van stokoude bitcoins bekend werd. Geruchten deden de ronde dat de bitcoins van Satoshi Nakamoto waren, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. Bitcoin zakte sinds gisteren terug vanaf een prijs van ongeveer $9.800 terug onder de $9.000.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.660,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.414,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.444,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.455,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.528,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...