Timo Bult Timo Bult
21/05/2020 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2020 18:06

Bitcoin (BTC) zou bij uitbraak stand kunnen houden boven $10.000, Bloomberg analist noemt 3 redenen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zou bij uitbraak stand kunnen houden boven $10.000, Bloomberg analist noemt 3 redenen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mike McGlone, Senior Commodity Strategist bij Bloomberg, verwacht dat bitcoin (BTC) boven de $10.000 stand kan houden, mocht het door deze psychologische grens heen kunnen gaan breken. In een tweet noemt hij drie bullish ontwikkelingen die zijn verwachtingen zouden ondersteunen.
McGlone schreef vandaag aan het begin van de middag in een tweet:

Sleutelindicatoren ondersteunen het vermogen van #Bitcoin om boven de $10.000 stand te houden. Het toenemende aantal gebruikte adressen, record hoogte van openstaande futures en activa onder beheer (AUM) van GBTC ondersteunen de digitale versie van de waarde van goud en de vergelijkbare richting van de crypto als het metaal.


Ten eerste noemt McGlone het feit dat het aantal actieve bitcoin wallet adressen stijgt. Sinds juni 2019 zijn er ongeveer 1 miljoen actieve adressen bijgekomen, wat een teken kan zijn dat de adoptie van bitcoin verder toeneemt.
Ten tweede noemt de analist het hoge open interest van bitcoin futures. Dit zou een teken zijn dat institutionele beleggers meer interesse hebben gekregen in bitcoin. Deze interesse steeg tot een hoogtepunt vlak voor de halving op 11 mei.
Ditzelfde sentiment wordt bevestigd door de toegenomen investeringen in het Grayscale Bitcoin Trust Fund. Grayscale zag de investeringen in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan verdubbelen.
McGlone noemt verder geen tijdsframe waarin de stijging boven de $10.000 plaats zou kunnen vinden. Bitcoin heeft de belangrijke prijszone dit jaar al een aantal keren getest, maar tot een uitbraak is het tot nu toe nog niet gekomen.
Bitcoin zakt sinds gisteren zelfs hard terug. De daling werd ingezet nadat het nieuws omtrent de verplaatsing van stokoude bitcoins bekend werd. Geruchten deden de ronde dat de bitcoins van Satoshi Nakamoto waren, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. Bitcoin zakte sinds gisteren terug vanaf een prijs van ongeveer $9.800 terug onder de $9.000.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie